Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Πότε και πού θα απαντήσει ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

 

 
 
 
Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέα ντρίπλα του πρωθυπουργού.

Ασφυκτική η πίεση στον πρωθυπουργό από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα (28/11), κατέθεσε στη Βουλή πέμπτη επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον για μία ακόμη φορά να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Κανείς πρωθυπουργός στο παρελθόν, δεν έχει επιδείξει τέτοια απαξίωση του Κοινοβουλίου, ενώ σοβεί ένα σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά των θεσμών και πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του Πολιτεύματος» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας αυξάνοντας την πίεση στο κυβερνών κόμμα που να φροντίζει περισσότερο να συσκοτίσει την υπόθεση παρά να επιδιώξει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν.

Η νέα ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφορά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν την παρακολούθηση της εισαγγελέας στην ΕΥΠ, του οικονομικού εισαγγελέα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα τον ρωτά:

  1. Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή και να διαψεύσετε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι το παρακρατικό κέντρο που είχε στηθεί στο πρωθυπουργικό σας γραφείο παρακολουθούσε την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ;
  2. Σκοπεύετε να απευθυνθείτε είτε στην ΑΔΑΕ είτε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να απαντήσουν, κατόπιν ελέγχου στα αρχεία τους, εάν τα πρόσωπα που έχει δημοσιευθεί ότι αποτελούσαν στόχους του παρακρατικού μηχανισμού που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν και επισήμως «επισυνδεδεμένοι» με εντολή της ΕΥΠ;

Οι απαντήσεις θα δοθούν όταν... 

Με τον πρωθυπουργό να έχει πιει το «αμίλητο νερό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να δώσει εξηγήσεις για την στάση του Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Γ. Οικονόμου αφού επανέλαβε την γνωστή καραμέλα για την κυβέρνηση που «έχει δρομολογήσει, εδώ και καιρό, τη διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με τα λογισμικά παρακολούθησης» επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί «συνεχίζει μονότονα την ίδια τακτική».

Επί της ουσίας του θέματος, ο κυβερνητικός αξιωματούχος, διαβεβαίωσε πως «όλες οι απαντήσεις θα δοθούν όταν ολοκληρωθούν οι θεσμικές διαδικασίες (…) δίνοντας ραντεβού στο Κοινοβούλιο όταν «ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη θωράκιση απέναντι στα κακόβουλα λογισμικά και την αντιμετώπιση διαχρονικών παθογενειών στο κομμάτι των υπηρεσιών ασφαλείας».


► Με την αντιπαράθεση να χτυπά «κόκκινο» χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η εξέταση του Γρηγόρη Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεις της Βουλής. Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ανιψιός του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του λέγοντας πως «δεν γνώριζε, ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός για τις επισυνδέσεις» και έδειξε διά της ατόπου απαγωγής ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα

Ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, επικαλέστηκε το απόρρητο και αρνήθηκε να απαντήσει.

Πηγή: efsyn.gr

2 σχόλια:

(3)