Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Κολωνός: Ο προπονητής και ο ηλεκτρολόγος - Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στις νέες συλλήψεις

 Κολωνός: Ο προπονητής και ο ηλεκτρολόγος - Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στις νέες συλλήψεις
 
 
 
Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των συλλήψεων για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.
Μορφή ντόμινο έχουν πάρει οι εξελίξεις στη σοκαριστική υπόθεση του Κολωνού, με νέα πρόσωπα να πέφτουν στα χέρια των Αρχών και τις συλλήψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Την Πέμπτη (3/11) τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από την Ανακρίτρια, βάζοντας στο κάδρο άνδρες που αναγνώρισε η 12χρονη κατά την νέα κατάθεσή της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Την ίδια ημέρα, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο εξ αυτών. Πρώτα συνελήφθη ένας 35χρονος που ζει στα δυτικά προάστια και ακολούθησε η σύλληψη ενός 39χρονου από το Μαρούσι, πατέρα ενός 9χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος που συνελήφθη στον Κορυδαλλό είναι ανεπάγγελτος εισοδηματίας, ενώ ο 39χρονος εργάζεται ως σύνοδος ασφαλείας.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή (4/11), εκτελέστηκαν και τα άλλα δύο εντάλματα σύλληψης. Αρχικά οι Αρχές εντόπισαν έναν 55χρονο προπονητή ποδοσφαίρου και λίγο αργότερα πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 43χρονο ηλεκτρολόγο πλοίων.

Οι τρεις είχαν αρνηθεί ότι συναντήθηκαν με τη 12χρονη

Ο 55χρονος προπονητής, που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αναλάβει μια ομάδα 6X6, είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και είχε καταθέσει ότι είχε επικοινωνήσει με την ανήλικη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat.

Ο 43χρονος που εργαζόταν ως αρχί - ηλεκτρολόγος σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, είχε προσέλθει επίσης αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2022 απέκτησε επαφή, μέσω της εφαρμογής Blindchat με άτομο που προσομοιάζει στην 12χρονη. Αμφότεροι είχαν αρνηθεί ότι συναντήθηκαν μαζί της.

Παρόμοια ήταν και η στάση του 39χρονου, όταν παρουσιάστηκε κι εκείνος στη ΓΑΔΑ, λέγοντας ότι είχε συνομιλήσει πιθανότατα με το κορίτσι, αρνούμενος όμως ότι τη συνάντησε.

Υπενθυμίζεται, ότι για τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, η 12χρονη μπόρεσε να πει με βεβαιότητα στους παιδοψυχολόγους, ότι πρόκειται για άνδρες με τους οποίους είχε επαφή, ενώ για το τέταρτο πρόσωπο που αναγνώρισε από τις φωτογραφίες, ήταν επιφυλακτική, λέγοντας ότι πιθανότατα είχε βρεθεί μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι η 12χρονη έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 βιαστές, με τους οποίους είχε επαφή. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 άνδρες, εκτός από τον Ηλία Μίχο, που έχει προφυλακιστεί για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης.

Επικοινωνίες και αυτοκίνητα «έκαψαν» τους βιαστές

Εκτός από την αναγνώριση της 12χρονης, διαδικτυακές επικοινωνίες, τηλεφωνικές συνομιλίες, ανταλλαγές μηνυμάτων, αλλά και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις άνδρες κατά τη διάρκεια των επαφών τους με το ανήλικο κορίτσι κοντά στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, επιβεβαίωσαν την ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα των ανδρών, που είχαν κατασχεθεί, κατά τις αυτόβουλες προσελεύσεις στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 55χρονου

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα (4-11-2022), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 55χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 55χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop)
  • 2 υπολογιστές tablet
  • 3 φορητές μονάδες οπτικοακουστικού υλικού ( USB )
  • 1 σκληρός δίσκος
  • 1 κάρτα μνήμης και
  • κινητό τηλέφωνο
  • Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)