Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ενημέρωση για γέλια και για κλάματα


 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΜΕ  ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

 

Μάλλον τελείως στα χαμένα βρίσκεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλμωπίας , στα  αντικείμενα του οποίου είναι  μεταξύ άλλων και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς . Ένα από τα κυρία θέματα συζήτησης της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο την Παρασκευή , ήταν η πρόταση δημιουργίας ενός κλιμακίου ενημέρωσης και ελέγχου το οποίο θα απαρτίζεται από φορείς ώστε οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις τους.

Μόνο που ο λόγος για ενημέρωση  είναι λόγια του αέρα , αφού έκανε το παν να διώξει

εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ , από την σύσκεψη, που έγινε κρυφά στο Δημαρχείο την Πασκευή.
. Χρειάστηκε να παρέμβουν εκπρόσωποι φορέων  και ο δημοτικός σύμβουλος  και υποψήφιος Δήμαρχος Λάκης Προκοπίδης για να  μην γίνει περίγελος στο Πανελλήνιο ο Δήμος  ,με μια απόφαση εκδίωξης των ΜΜΕ από μία δημόσια σύσκεψη. Τώρα πως θα ενημερώσει τον κόσμο ο αρμόδιιος Αντιδήμαρχος τον κόσμο για ένα ζήτημα που ταλανίζει χρόνια , παραμένει μυστήριο.Εκτιμάται ότι η όλη συμπεριφορά του ήταν εκδηκιτική , για τον συνεργάτη  του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ ,  Χρήστο Παπαδοπουλο, που με τεκμεριωμένα ρεπορταζ , αποκάλυψε ότι η επιλογή χώρου για την λειτουργία κυνοκομείου , βρίσκεται στον αέρα , καθώς δεν έχει τηρηθεί καμιά νόμιμη διαδικασία. Έχει δε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κτηνοτρόφων του Εξαπλατάνου , που απειλούν και με προσφυγές στην Δικαιοσύνη, καθώς βρίσκεται κοντά στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις , αλλά ξέσπασαν διαμαρτυρίες πλέον γενικά από όλους τους κατοίκους Εξαπλατάνου.

Κατά τα άλλα ο Αντιδήμαρχος προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του απέναντι στον νόμο , ζητώντας να γίνει ειδική επιτροπή η οποία θα κάνει ελέγχους  παντού και θα εισηγείται τιμωρίες και ποινές όπου διαπιστώνει ότι δεν τηρείται η νομοθεσία .

 Από την πλευρά του ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας Αλμωπίας Βαγγέλης Γάκης τόνισε  οι έλεγχοι πρέπει να είναι στοχευμένοι , ουσιαστικοί και συγκεκριμένοι ,προκειμένου  να υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

 

Σύμφωνα με τα  τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχει καταχωρήσει ο δημος στην βάση δεδομένων του ,καθώς και στο αρμόδιο υπουργείο ,  από την πρώτη καταγραφή και μέριμνα (ηλεκτρονική σήμανση-αποπαρασίτωση -εμβολιασμός - βιβλιάριο-στείρωση - νοσηλεία για νοσήματα ) αδέσποτων ζώων η οποία έγινε επίσημα στις 23/7/2015 εως και 14/8/2019 (απερχόμενη δημοτική αρχή) πραγματοποιήθηκαν πράξεις σε  946 αδέσποτα ζώα.

Η σημερινή δημοτική αρχή,απο 3/9/2019 έως και σήμερα 25/9/2022 έχουν γίνει επιπλέον 704 πράξεις.

Επίσης από την πλευρά της δράσης της φιλοζωικής από το 2015 έως και σήμερα έχουν γίνει άλλες  500 πράξεις σε αδέσποτα ζώα .

Ο δημος και η φιλοζωική μέσα σε 7 χρόνια(2680 ημέρες ) έχει μεριμνήσει για πάνω από  2150 αδέσποτα ζώα !!!!

 

Και για όλα αυτά  υπάρχουν επίσημες καρτέλες καταχωρημένες σε δήμο και υπουργείο .

 

Μέχρι  σήμερα με την βοήθεια της φιλοζωικής ο δημος  έχει πραγματοποιήσει πάνω από 650 υιοθεσίες .

Τονίστηκε ακόμα ότι πρέπει να γίνει

 

- Ενημέρωση των πολιτών και ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς ,ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων για την ισχύουσα νομοθεσία και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτήν.

- Συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

- Ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση όσων αδέσποτων ζώων δεν έχουν σημανθεί στα όρια του Δήμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)