Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Μυρωδιά εκλογών: 600€ και στους σωφρονιστικούς – Βγήκε κονδύλι και για τους πυροσβέστες

Όλο και πιο έντονη γίνεται η μυρωδιά εκλογών. Οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πάρουν και αυτοί το επίδομα των 600€, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Τάκη Θεοδωρικάκο. Επιπλέον διασφαλίστηκε κονδύλι 8 εκ. ευρώ για χορήγηση εκτός έδρας επιδόματος στους πυροσβέστες.

Μιλώντας στη Βουλή, επί της τροπολογίας του υπουργείου του για τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, η οποία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι «ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων.

Για τον χρόνο χορήγησης είπε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, «μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους […] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά τον κ. Θεοδωρικάκο, είπε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε κονδύλι 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί επίδομα εκτός έδρας στους πυροσβέστες.

Πηγή: politicus.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)