Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σχέδιο "αφανισμού" της ΑΔΑΕ;

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2022/52/380428-5750260.jpg 

Με τις έρευνες της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών να συνεχίζονται ώστε να πέσει φως στην υπόθεση, «πόλεμος» κατά της Αρχής φαίνεται ότι προετοιμάζεται με δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση θα προσπαθήσουν με δημοσιεύματα στον Τύπο να πλήξουν μέλη της ΑΔΑΕ. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο θα μπει και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, καθώς θα εξαπολύσουν προσωπική επίθεση εναντίον του.

Όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, επειδή ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη συνείδησή τους.

Ωστόσο, κάθε παρέμβαση στις αποκλειστικές της αρμοδιότητες, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος, ακόμη και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι αντισυνταγματική.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για άσκηση διοικητικής αρμοδιότητας και το Σύνταγμά καθιερώνει με τα άρθρα 94 παρ. 1 και 95 παρ. 1 αποκλειστική αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων για τις διοικητικές υποθέσεις, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και γενικά τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία επί των Ανεξάρτητων Αρχών. Μόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας ασκεί δικαστικό έλεγχο επ’ αυτών.

 Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα δημσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την ΑΔΑΕ όπως:

  • μείωση της θητείας του προέδρου της ΑΔΑΕ σε 4 χρόνια έναντι των έξι σήμερα
  • εξαναγκασμό σε παραίτηση «με απειλές και με διώξεις»
  • συνένωση της ΑΔΑΕ με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε νέα Αρχή με νέο πρόεδρο «απόλυτου εμπιστοσύνης», ώστε να εκδιωχθεί και ο Κώστας Μενουδάκος από την δεύτερη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Γεγονός που θα αποτελεί και αυτό «πραξικόπημα».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)