Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μπισμπίκης, το τσιγάρο, οι νταλκάδες των Ελλήνων και οι «άμωμες παρθένες» της πολιτικής

Ο Μπισμπίκης, το τσιγάρο, οι νταλκάδες των Ελλήνων και οι «άμωμες παρθένες» της πολιτικής 


Οι υπουργοί και η Αστυνομία ας πάνε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να βρουν πολλούς... Μπισμπίκηδες, αντί να κάνουν τους έκπληκτους γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος

Πραγματικά, όλη αυτή η συζήτηση που άνοιξε για τον αντικαπνιστικό νόμο, με αφορμή το τσιγάρου του Βασίλη Μπισμπίκη, δείχνει τον παραλογισμό που επικρατεί.

Δεν βγάζεις άκρη σε μια χώρα όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται αλλά… όλα καλά, δεν έγινε και τίποτε.

Εχουμε έναν υπουργό Υγείας, τον κ. Πλεύρη, ο οποίος… διαπιστώνει ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος και σπεύδει να επιβάλλει πρόστιμο στο μαγαζί που τραγουδούσε η Βανδή και βρέθηκε ο Μπισμπίκης.

Κι εντελώς διαπιστωτικά λέει ότι… υπάρχει πρόβλημα στα νυκτερινά κέντρα και πρέπει να το δούμε.

Εχουμε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κ. Γκάγκα, η οποία «δίνει» την Ελληνική Αστυνομία διότι είναι αυτή που θα έπρεπε να κάνει τους ελέγχους και να επιβάλλει τα πρόστιμα.

Η δε ΕΛ.ΑΣ. βγαίνει άμεσα και απαντά στην υπουργό κ. Γκάγκα λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο έκανε 20 χιλιάδες ελέγχους κι επέβαλε 814 πρόστιμα, άρα… έκανε καλά τη δουλειά της.

Έχουμε τα νυχτερινά κέντρα που λένε ότι κάνουν τα πάντα για να τηρούνται τα μέτρα κι ότι συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

Μόνο ο… Μπισμπίκης δεν έχει μιλήσει για τον νταλκά του με τη Δέσποινα και το βαρύ τσιγάρο σέρτικο που άναψε και τον «τσάκωσαν».

Αντε, να πει και η Βανδή το άσμα:

«Εγώ εδώ, εσύ εκεί, ένα τσιγάρο διαδρομή

Βγάλε ένα πακέτο απ’ την καρδιά μου

Άναψε τσιγάρο απ’ την φωτιά μου».

Η απόλυτη γελοιοποίηση ενός κράτους που θέλει να σέβονται οι άλλοι τους νόμους αλλά δεν κάνει τίποτε όταν αυτοί καταπατώνται.

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει ένας σκληρός νόμος που θα επιβάλλει πρόστιμα στους αρμόδιους υπουργούς και στην Αστυνομία;

Γιατί να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους πολιτικούς που ψηφίζουν νόμους αλλά δεν τολμούν να σπάσουν αυγά και να πάρουν μέτρα για να εφαρμόζονται αυτά που ψηφίζουν;

Αλλά και στους πολιτικούς που κάνουν μόνο διαπιστωτικές δηλώσεις και επικοινωνιακές κινήσεις, αλλά έχουν πλήρη άγνοια της καθημερινότητας και της πραγματικότητας.

Ζούμε σε μια χώρα του απόλυτου παραλογισμού.

Οι υπουργοί δεν γνωρίζουν ότι στα νυχτερινά κέντρα γίνεται χαμός με το τσιγάρο; Κι αν τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί το πιθανότερο είναι να το πετάξουν έξω με τις κλωτσιές;

Δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι σε πολλές ταβέρνες και καφετέριες το τσιγάρο δεν έχει κοπεί και δίπλα στις επιγραφές «απαγορεύεται» υπάρχουν αυτοσχέδια τασάκια;

Δεν έχουν δει ότι σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν καταστήματα με ναργιλέδες εντός κι όχι εκτός, τους οποίους χρησιμοποιούν εκατοντάδες γιατί είναι της μόδας;

Η πανδημία οδήγησε σε πλήρη απαξίωση του αντικαπνιστικού νόμου ο οποίος έχει γραφτεί στα παλαιότερα των υποδημάτων των καπνιστών, προς απογοήτευση όλων εκείνων που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα τον καπνό.

Και οι Ελληνες δεν εφαρμόζουν το νόμο γιατί απλά έχουν ατονήσει και οι έλεγχοι, κι ας λέει η Αστυνομία για 20 χιλιάδες.

Γιατί αν έχεις κάνει 20 χιλιάδες ελέγχους κι έχεις επιβάλλει μόλις 800 πρόστιμα τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Μάλλον οι αστυνομικοί δεν κάνουν… υπερωρίες για να πάνε στα νυχτερινά κέντρα. Οι έλεγχοι περιορίζονται μόνον εκεί που εφαρμόζεται ο νόμος, οπότε όλα καλά.

Οι δε Ελληνες πολίτες; Κανένας σεβασμός, όχι στο νόμο, αλλά στον διπλανό αντικαπνιστή. Ο νταλκάς θέλει τσιγάρο και δεν του το κόβεις του Ελληνάρα ό,τι κι αν πεις, ό,τι κι αν κάνεις.

Ναι, λοιπόν, ο Μπισμπίκης δεν είναι το βασικό πρόβλημα γιατί απλά υπάρχουν χιλιάδες κάθε ημέρα σαν κι αυτόν. Αν θέλει η Αστυνομία, ο Πλεύρης, η Γκάγκα, ο Θεοδωρικάκος, να πάνε την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο σε ένα κέντρο διασκέδασης.

Θα βρουν πολλούς… Μπισμπίκηδες και ακόμη περισσότερους νταλκαδιάρηδες με το τσιγάρο στο χέρι. Φτάνει πια με τις… άμωμες παρθένες της πολιτικής που δεν ξέρουν τι συμβαίνει στη χώρα που υπηρετούν.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. Ορίστε! Μετά τον Πολάκη κι άλλος που δεν σέβεται τους νόμους του κράτους
    Ο Μπισμπίκης!
    Γεμίσαμε αντιρρησίες. Σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας!
    Λάσπη στους Νίκο Γεωργιάδη και Δημήτρη Λιγνάδη και ξεσαλώνουν οι Μπισμπίκηδες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)