Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ο Λούλα υποδέχεται τον Τσίπρα με τιμές αρχηγού κράτους

Ο Λούλα υποδέχεται τον Τσίπρα με τιμές αρχηγού κράτους
 
Σήμερα «τετ α τετ» συνάντηση στη σουίτα του MELIA και αύριο στην πριβέ δεξίωση με τους 19 ηγέτες ξένων χωρών που κατέφθασαν στην Μπραζίλια.
Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού υποδέχεται ο Λούλα τον Αλέξη Τσίπρα στην Βραζιλία! Θα τον δεχτεί σήμερα εκτός πρωτοκόλλου στη σουίτα του ξενοδοχείου MELIA όπου υποδέχεται τους ξένους ηγέτες που καταφθάνουν στην Μπραζίλια για την τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει την Κυριακή.

Ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας έχει εγκατασταθεί στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου διότι ο Μπολσονάρου αρνήθηκε να του παραχωρήσει κάποιο κυβερνητικό κτίριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτανε στην Μπραζίλια την ώρα που ο Μπολσονάρου αναχωρούσε για τις ΗΠΑ ενώ έβαζε τους οπαδούς του να κάνουν διαδηλώσεις έξω από στρατόπεδα για να καλούν τον στρατό να παρέμβει…

Η άρνηση του Μπολσονάρου να παραδώσει την Προεδρία στον Λούλα δεν πέρασε ασχολίαστη από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια. Την παραλλήλισε με την άρνηση στάση του Αντώνη Σαμαρά το 2015 να τον υποδεχτεί στο μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο έσπευσε να διευκρινήσει: «Τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν ενέπλεξε τον Στρατό όπως κάνει εδώ ο Μπολσονάρου. Ο Σαμαράς ασχολήθηκε μόνο με τις τράπεζες, όχι με το στρατό….».

Από τους συνεργάτες του Λούλα ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ότι την Πρωτοχρονιά αμέσως μετά επίσημη τελετή ορκωμοσίας είναι προσκεκλημένος από τον νέο Πρόεδρο στην πριβέ δεξίωση που θα παραθέσει στους 19 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τους πρώην Προέδρους Μοχίκα και Μοράλες.

Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας από παλιά χαίρει εκτιμήσεως από το Αριστερό Κίνημα της Λατινικής Αμερικής γεγονός που έχει επικρίνει με σφοδρότητα και περίσσιο σαρκασμό η ΝΔ.

Δ.Β.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)