Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Οργή βουλευτών της ΝΔ κατά Σκρέκα...



... για τις πολεοδομικές άδειες...
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Βουλή και στην συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου της χρονιάς που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. Μια πολεοδομική νομοθετική ρύθμιση του Κώστα Σκρέκα, προκάλεσε την οργή βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που έφτασαν στο σημείο να «καταδιώξουν» τον υπουργό Περιβάλλοντος ακόμη και έξω από την αίθουσα του κοινοβουλίου προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους...

Η επίμαχη ρύθμιση αφορά το άρθρο 88 του πολύνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που ρυθμίζει θέματα …πολεοδόμησης. Σύμφωνα με αυτή είναι δυνατή η οικοδόμηση ακινήτων χωρίς Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αρκεί η αίτηση για έκδοση άδειας η προέγκρισης να έχει ολοκληρωθεί με κατάθεση εγγράφων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2023.


Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιλήφθηκαν την αλλαγή αυτή ως πλήρη και εκ των υστέρων διαφοροποίηση των όρων δόμησης από τα ισχύοντα. Εκτίμησαν δηλαδή ότι αποκλείονται από την παράταση που δίνεται όσοι δεν έχουν ακόμη καταθέσει αίτηση, ζητώντας η παράταση να αφορά όλους.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε: «Ξέρετε τι κάνετε; Ακυρώνετε το πλαίσιο και δεν φέρνετε άλλο πλαίσιο» ενώ ο Περικλής Μαντάς σημείωσε πως «δεν μπορεί μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες» ζητώντας να δοθεί «κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο».

Επίσης ενστάσεις είχε και ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς. Βουλευτές προσέγγισαν τον Κώστα Σκρέκα στα υπουργικά έδρανα διαμαρτυρόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη που τους ζήτησε να βγουν από την αίθουσα για να μην καταγράφεται αυτή η εικόνα. Από την πλευρά του ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε στους βουλευτές ότι «η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020» αρνούμενος να δεχθεί το αίτημά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)