Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Η ΕΥΠ «άκουγε» Κύρτσο-Τέλλογλου διαπίστωσε ο έλεγχος της Cosmote - Επιχείρηση Ντογιάκου να «φράξει» την έρευνα της ΑΔΑΕ

Η ΕΥΠ «άκουγε» Κύρτσο-Τέλλογλου διαπίστωσε ο έλεγχος της Cosmote - Επιχείρηση Ντογιάκου να «φράξει» την έρευνα της ΑΔΑΕ
 
 
 
Νέα αποκάλυψη «βόμβα» του Euractiv για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μία ακόμη μεγάλη αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή (16/12).

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το EURACTIV, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος, και ο ερευνητής δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate», το σκανδάλου υποκλοπών που συγκλονίζει την Αθήνα εδώ και μήνες.

Πηγές σχετικές με το θέμα, ανέφεραν στο EURACTIV ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη (15/12) την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

Η ΑΔΑΕ θέλησε να διενεργήσει έλεγχο, μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώθηκε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν, για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα με την EURACTIV.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.

Εξάλλου, η εταιρεία τούς ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

Η ανακοίνωση της COCMOTE

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται» αναφέρει η COSMOTE και καταλήγει:

«Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη δεν τους αρέσει η παρακολούθηση της COCMOTE;
    Να πάνε στη NOVA.
    Η ελεύθερη αγορά τους δίνει το δικαίωμα. Θα μπορούσαν να διαλέξουν εταιρεία παρακολούθησης αν ήταν στη Β. Κορέα ή στη Βενεζουέλα;
    Αν δεν τους αρέσει να πάνε στη Β. Κορέα.
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)