Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Σοκαριστική υπόθεση ψευτογιατρού: Έκανε ενέσεις με νερό σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας - Τουλάχιστον 5 νεκροί

Σοκαριστική υπόθεση ψευτογιατρού: Έκανε ενέσεις με νερό σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας - Τουλάχιστον 5 νεκροί
 
 
Πέντε άνθρωποι φέρεται να κατέληξαν επειδή ο ψευτογιατρός τους έπεισε να εγκαταλείψουν τη θεραπεία τους. Τους χρέωνε μέχρι 200.000 ευρώ την δήθεν ένεση.
Μία νέα περίπτωση «ψευτογιατρού» έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τα πρώτα σοκαριστικά στοιχεία να θέλουν 5 άτομα να πέθαναν επειδή τους έπεισε να εγκαταλείψουν τη θεραπεία τους.

«Σε αυτή την φονική απάτη του ψευτογιατρού υπάρχουν τουλάχιστον 5 άτομα που έχουν πεθάνει, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του συγκεκριμένου γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα», είπε δημοσιογράφος του Mega.

Η αποκάλυψη της δράσης του ψευτογιατρού είναι αποτέλεσμα μίας πολυετής έρευνας της υπηρεσίας Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψε την δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα.

Πώς προσέγγιζε τα θύματα

Σύμφωνα με το Mega ο φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση, αν και πληροφορίες του σταθμού θέλουν άλλους ασθενείς να πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Τα θύματά του εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Χίο, την Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Έπειτα, ο φυσιοθεραπευτής τους οδηγούσε σε γιατρό στην Στουτγάρδη, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πέντε με έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών τα φιαλίδια δεν περιείχαν βλαστοκύτταρα αλλά νερό.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρει καταγγέλλουσα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τη δράση του ψευτογιατρού:

«Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε το φάρμακο, που του έδινε ο γιατρός. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί, κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Άρχισα να το ψάχνω και στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο για να δω αν υπάρχει τέτοιος γιατρός. Τελικά, μάθαμε ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Και όλα θα πάνε καλά και θα δεις και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιο νευρώνες. Αερολογίες.

Του λέω εγώ θα την σταματήσω την θεραπεία, ό,τι και να γίνει. Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στην Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Η κόρη μου τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε θεό. Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω που του είχα δώσει. Ήταν 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε. Εγώ τον έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά τελικά στο τηλέφωνο είχε κάνει αποκλεισμό».

Σε άλλη περίπτωση, άλλο θύμα ανέφερε: «Δεν είχε τις απαντήσεις, όταν του ζήτησα κάποια στοιχεία πιο πάνω και κάποια στιγμή του ζήτησα να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Δεν έγινε αυτό. Και είχα δεχθεί και απειλητικά τηλεφωνήματα. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Εσύ να υποφέρεις με μια αρρώστια και ο άλλος να έρχεται να σε εξαπατά, να χρησιμοποιεί τον πόνο και την αρρώστια του άλλου για να βγάλει χρήματα. Μεγάλη κομπίνα, έτσι; Όταν βρεθεί με μία πάθηση πολύ βαριά και προσπαθείς να βρεις το καλύτερο για σένα, ακούς τα πάντα.

Πόσα χρήματα σας απέσπασε;

Εμένα ήταν ένα ποσό της τάξεως των 35.000 ευρώ και μάλιστα έχασα το σπίτι μου για αυτό. Μπήκα στο νόμο Κατσέλη καθώς είχα πάρει δάνειο για αυτό».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση αναφέρει: «Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)