Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Άννα Ευθυμίου: Τι απαντά στις καταγγελίες Πολάκη περί συμβάσεων με το Δημόσιο

Άννα Ευθυμίου. 


 

Απάντηση στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη σχετικά με συμβάσεις με το Δημόσιο που φέρεται να υπέγραψε η ίδια, δίνει η βουλεύτρια της ΝΔ, Αννα Ευθυμίου.

Ανυπόστατη χαρακτηρίζει η Άννα Ευθυμίου, την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με την οποία ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε οτι η βουλεύτρια της ΝΔ "παραβίαζε (αν και δικηγόρος) κι το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ".

Σε ανάρτηση - απάντηση η Άννα Ευθυμίου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, οτι η καταγγελία είναι ανυπόστατη  και τονίζει οτι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με εταιρεία του Δημοσίου, δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση όσο είναι βουλευτής και οτι κανένα συγγενικό της πρόσωπο τουλάχιστον α’ βαθμού δεν μετέχει σε εταιρεία που συνάπτει συμβάσεις με το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Προσθέτει οτι είναι κατ’ αποκοπή δικηγόρος του ΙΚΑ και ήδη ΕΦΚΑ από το 2008, η σχέση είναι σχέση εντολής, η οποία δεν εμπίπτει στο συνταγματικό ασυμβίβαστο.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης τονίζει οτι από την άνοιξη του 2020 έλαβαν εντολή από τον ΕΦΚΑ για την εκπροσώπηση του ΚΕΑΟ και εν γένει του ΕΦΚΑ και άλλοι δικηγόροι για να χειριστούν τις υποθέσεις του και αυτοί κατ’ αποκοπή, ώστε να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στις νέες δικαστικές υποθέσεις.  Η ίδια, όπως ισχυρίζεται, έδωσε ένα μεγάλο αριθμό υποθέσεών της στους δικηγόρους, που δεν είχε αρχίσει να χειρίζεται πρωτοδίκως αλλά είχε λάβει από πιο παλιά την εντολή εκπροσώπησης.

Κατά την ίδια, κρίθηκε ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τον ΕΦΚΑ σε παλιές υποθέσεις της που εχει χειριστεί πρωτοδίκως και να συνεχίσει να τις χειρίζεται μέχρι και τον δεύτερο βαθμό ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

"Επομένως, όλες οι αμοιβές αυτές αφορούν υποθέσεις που μου ανέθεσε ο ΕΦΚΑ την εντολή εκπροσώπησης πριν αποκτήσω τη βουλευτική ιδιότητα και τις χειρίστηκα πρωτοδίκως και συνέχισα να τις χειρίζομαι ως και το δεύτερο βαθμό" τονίζει.

 Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)