Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Λεφτά υπάρχουν για τα γούστα του Αυγενάκη...

Παραμονές Χριστουγέννων ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τίναξε την μπάνκα στον αέρα μοιράζοντας χωρίς σχεδιασμό λεφτά με τη σέσουλα σε οργανωτικές επιτροπές, σε αθλητικά προγράμματα, καθώς και σε ομοσπονδίες ως έκτακτη επιχορήγηση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πλάνο για την ανάκαμψη του ελληνικού αθλητισμού.


Όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, η «Αυγενάκης Bank» δαπανά... μεγάλα κονδύλια σε πρότζεκτ που για κάποιο λόγο ενδιαφέρουν τον υφυπουργό Αθλητισμού ή ενισχύει με υπέρογκα ποσά οργανωτικές επιτροπές και ομοσπονδίες της αρεσκείας του. Για παράδειγμα η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας εισέπραξε συνολικά 610.000 ευρώ! Προφανώς γίναμε… Γαλλία όπου λατρεύεται το συγκεκριμένο άθλημα και δεν το έχουμε καταλάβει. Αναλυτικά λοιπόν ο Λ. Αυγενάκης μοίρασε κονδύλια συνολικού ύψους 1.523.000 ευρώ.

Το «Ζήσε Αθλητικά» πήρε 200.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση. Το ποσό είναι τεράστιο για όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην επίσημη ιστοσελίδα του «Ζήσε Αθλητικά» αναφέρεται ότι στόχος του προγράμματος «είναι η άμεση προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ηθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Οι δράσεις που έχουν γίνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ziseathlitika. org, είναι ελάχιστες. Ειδικότερα, στα «Νέα» του προγράμματος η τελευταία ανάρτηση δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2021 (!) και ανέφερε: «Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 και το “Ζήσε Αθλητικά” παίζουν μπάλα και βάζουν γκολ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών». Η σύσταση οργανωτικής επιτροπής στο «Ζήσε Αθλητικά» ανακοινώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020 και σ’ αυτήν συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού (πρωταθλητές και ολυμπιονίκες).

Ηταν όμως άλλη μια επικοινωνιακή φωτοβολίδα από τον μετρ του είδους υφυπουργό Αθλητισμού. Μιλώντας στη Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι «επενδύσαμε στον εθελοντισμό, τον αθλητικό τουρισμό και στην κοινωνία των πολιτών μέσα από το πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά”», το οποίο όμως κρίνοντας από την επίσημη ιστοσελίδα του είναι στην ουσία ανενεργό. Το 2022 δεν συμμετείχε σε καμία δράση και παρ’ όλα αυτά δόθηκαν 200.000 ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι στη ΓΓΑ «τρέχει» και ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το «#BeActive», που είναι και ευρωπαϊκό.

Η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας εισέπραξε συνολικά 610.000 ευρώ σε τρεις δόσεις (190.000 + 120.000 + 300.000 ευρώ). Από την επιχορήγηση τεκμαίρεται ότι η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ποδηλασίας.
H Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας πήρε 110.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση όταν η τακτική της επιχορήγηση είναι 190.000 ευρώ! Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει… αδυναμία στη συγκεκριμένη ομοσπονδία και ο πρόεδρός της Χρήστος Μαριόλης στηρίζεται οικονομικά ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η έκτακτη επιχορήγηση είναι περίπου το 60% της τακτικής.
Η Οργανωτική Επιτροπή για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες πήρε 200.000 ευρώ. Πρόκειται για διοργάνωση με την οποία δεν ασχολείται κανείς ή, για να ακριβολογούμε, ασχολείται μόνο ο Λ. Αυγενάκης, επειδή θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην εκλογική περιφέρειά του.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εισέπραξε έκτακτη επιχορήγηση 403.000 ευρώ όταν η τακτική της επιχορήγηση είναι 847.310 ευρώ. Στον Καρτερό στο Ηράκλειο έχει στηθεί ένα κέντρο αθλημάτων στην άμμο και στο υφυπουργείο ακούγεται ότι η έκτακτη επιχορήγηση δόθηκε προφανώς για το… beach handball...

documentonews.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)