Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εσείς ρωτάτε, αυτοί χλευάζουν

 

 

Τι είναι είδηση; Φαινομενικά εύκολο ερώτημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι απόψεις επ’ αυτού είναι πολλές και σε μερικές περιπτώσεις ανταγωνιστικές.

Τάσος Παππάς

Οι πληροφορίες για ορισμένα ζητήματα κρίσιμης σημασίας κάποιες φορές μένουν στο σκοτάδι, άλλες φορές μεταδίδονται με τέτοιο τρόπο ώστε να βολεύουν πρόσωπα, κόμματα και οικονομικούς παράγοντες. Ενίοτε, δυστυχώς πρόκειται για εξαιρέσεις, διακινούνται με τη δέουσα αποφασιστικότητα και χαλάνε την ειδυλλιακή εικόνα που έχουν φιλοτεχνήσει για τους εαυτούς τους οι έχοντες και κατέχοντες εξουσία και πλούτο. Αυτοί δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αντιστέκονται σθεναρά χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και αντεπιτίθενται με σφοδρότητα για να προστατεύσουν τα προνόμια και τα συμφέροντά τους.

Αν μια είδηση βλάπτει την κυβέρνηση και δεν γίνεται να αποσιωπηθεί, καταβάλλεται προσπάθεια να σχετικοποιηθεί η σοβαρότητά της, να συμψηφιστεί με πρακτικές των πολιτικών αντιπάλων της και ακόμη χειρότερα να χρεωθεί σε σκευωρούς, ραδιούργους και ρυπαρά δίκτυα που κινούνται στο παρασκήνιο και συνωμοτούν εναντίον της Ελλάδας, εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον των θεσμών, εναντίον του…κυβερνήτη, εναντίον της παράταξης των ιδιοκτητών της χώρας και πάει λέγοντας. Οι βρόμικοι αυτοί τύποι δεν έχουν ονόματα, δεν έχουν διευθύνσεις. Και δεν έχουν γιατί είναι κατασκευάσματα μιας αδίστακτης και βδελυρής εξουσίας για να δικαιολογήσει τις παράνομες επιλογές της και τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της.

Ο στόχος της επιχείρησης αποπροσανατολισμού είναι να εμπεδωθεί στους πολίτες η αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι και οι σημερινοί και οι χτεσινοί είναι εξίσου υπεύθυνοι για το τοξικό κλίμα που επικρατεί στη δημόσια ζωή, ότι η κατάσταση δεν αλλάζει, ότι είναι λαϊκιστές και δημαγωγοί όσοι υπόσχονται ρήξεις με τις καθεστωτικές λογικές και καλό είναι να μην αμφισβητούμε τη φυσική τάξη των πραγμάτων, να αποφεύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι τον πειρασμό της σύγκρουσης με ό,τι μας κρατάει καθηλωμένους, τον πειρασμό της ανυπακοής απέναντι σε ό,τι μας υποδουλώνει στη μιζέρια και σε όποιους μας καθοδηγούν να συμφιλιωθούμε με τη φαυλότητα και να κοιτάξουμε και εμείς να επωφεληθούμε. Δεν θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν συνεργούς στο έγκλημα που διαπράττουν.

Με αυτό το σκεπτικό πορεύονται ορισμένα μέσα χειραγώγησης της κοινωνίας. Απαντούν στα ερωτήματα με απύθμενο θράσος. Γίνονται υποκλοπές; Ε, καλά τώρα, έτσι γινόταν στο παρελθόν, έτσι θα γίνεται στο μέλλον. Παρακολουθούσε το μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό πολιτικού κόμματος, υπουργούς, στρατηγούς και γενικώς το σύμπαν όλο; Και οι άλλοι παρακολουθούσαν τα γραφεία του ΚΚΕ. Το ελληνικό FOX μάλιστα έβαλε τίτλο «Τρεις εισαγγελείς λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το ΚΚΕ». Τα τελείως αντίθετα είπαν οι τρεις εισαγγελείς, όμως η… αμερόληπτη δημοσιογραφία άλλα κατάλαβε. Εφευγαν τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά από τη Novartis για κυβερνητικούς αξιωματούχους; Ναι, αλλά ο Καλογρίτσας, όπως κατέθεσε η επί 40 χρόνια γραμματέας του, έστελνε σακούλες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το θυμήθηκε τώρα και δεν το είχε καταγγείλει στους ανακριτές; Ασήμαντη λεπτομέρεια. Γιατί αυτόν που η Ν.Δ. θεωρούσε αναξιόπιστο και μπροστινό τού ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα τον χαρακτηρίζει σοβαρό και έγκυρο; Ασήμαντη λεπτομέρεια. Γιατί ο Στουρνάρας και άλλα τραπεζικά στελέχη που δεν έχουν κανέναν λόγο να υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξαν τον Νίκο Παππά με τις καταθέσεις τους στο Ειδικό Δικαστήριο; Επουσιώδες. Αλλωστε λίγοι το έμαθαν. Φρόντισαν οι ιμάντες τους να το σκεπάσουν. Γιατί ο Καλογρίτσας, αφού είχε τόσο γερές πλάτες, κόπηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Επιμένετε σε ασήμαντες λεπτομέρειες. Γιατί τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης… ξέχασαν να αναφέρουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε ότι δεν πήγε ούτε ένα ευρώ στην εφημερίδα Documento; Αυτό δα έλειπε να παραδεχτούν ότι ο εθνικός συκοφάντης είχε δίκιο. Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση στον κατάλογο για την ελευθερία του Τύπου; Αυτό κι αν είναι αδιάφορο!

Ανάγωγα

Στις ΗΠΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν τον πρόεδρο Μπάιντεν γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του διαβαθμισμένα έγγραφα. Στην Ελλάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν να ενημερώσουν τη Βουλή για τα ευρήματά τους στο θέμα των υποκλοπών και η κυβέρνηση αντιστέκεται. Δράστης ο Μπάιντεν και το παραδέχτηκε. Το θύμα υποδύεται ο δικός μας… κυβερνήτης. Εκεί ψάχνουν. Εδώ σκεπάζουν.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)