Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Πάσχος Μανδραβέλης: Σκάνδαλο οι υποκλοπές, σκάνδαλο και η συγκάλυψή τους

Πάσχος Μανδραβέλης: Σκάνδαλο οι υποκλοπές, σκάνδαλο και η συγκάλυψή τους
 
 
Δεν μάσησε τα λόγια του ο Πάσχος Μανδραβέλης σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζει το ζήτημα των υποκλοπών, μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο Πάσχος Μανδραβέλης και μάλιστα χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια λέξη για να σχολιάσει την κυβερνητική προσπάθεια για συγκάλυψή τους.

«Υπάρχει ένα σκάνδαλο υποκλοπών και υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης» τόνισε ο αρθρογράφος της «Καθημερινής», μιλώντας στην εκπομπή «Casus belli», στο Attica TV, με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Βασίλη Σκουρή, τονίζοντας ότι «πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός είναι τόσο παντοδύναμος μέσα στο πολιτικό μας σύστημα, που ενώ αποκαλύπτεται κάτι σαν κι αυτό (σ.σ. υποκλοπές) δεν τρέχει κάστανο».

«Ήταν μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα η κατάθεση πρότασης μομφής για ένα τόσο μεγάλο θεσμικό ζήτημα. Δεν ξέρω κομματικά αν θα τον ωφελήσει, αλλά ως ζήτημα δημοκρατίας έπρεπε να το κάνει. Πάμε σε εκλογές και λίγο πολύ όλοι από τη ΝΔ θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός είναι τόσο παντοδύναμος μέσα στο πολιτικό μας σύστημα, που ενώ αποκαλύπτεται κάτι σαν κι αυτό (σ.σ. υποκλοπές) δεν τρέχει κάστανο», είπε ο Πάσχος Μανδραβέλης και πρόσθεσε: «Το σκάνδαλο ξεκίνησε από την παρακολούθηση του δημοσιογράφου, κ. Κουκάκη και τότε όλοι σφυρούσαν αδιάφορα. Από τη στιγμή που έγινε η ιστορία με τον κ. Ανδρουλάκη, νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα για την κυβέρνηση, με την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο υποκλοπών και υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης και σε όλη αυτή τη διάρκεια το μόνο πράγμα για το οποίο κραύγαζε η αντιπολίτευση είναι «αν ξέρει ο πρωθυπουργός». Αυτό είναι το τελευταίο. Ήταν αντιπαραγωγικό αυτό το ερώτημα. Αυτό είναι η αποκορύφωση αυτού του σκανδάλου, δηλαδή το αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός. Έπρεπε να καταλάβουμε αρχικά τι συνέβαινε εκεί μέσα. Τι συμβαίνει εκεί μέσα. Γιατί δεν ξέρω αν είναι έργο της τωρινής κυβέρνησης ή αν γίνονται και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ή αν θα γίνουν και σε μελλοντικές κυβερνήσεις. Επομένως, το πρώτο πράγμα είναι να καταλάβουμε τι γίνεται εκεί μέσα. Δηλαδή να υπάρχει ένας έλεγχος της ΕΥΠ».

Στη συνέχεια τόνισε ο γνωστός αρθρογράφος και συγγραφέας: «Είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ένα ζήτημα το αν οι υποκλοπές ενδιαφέρουν το εκλογικό σώμα. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μάλλον δεν ενδιαφέρει, αν και νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις και η δραματική στροφή που πήρε αυτή η ιστορία μπορεί να δείξει τελικά ότι ενδιαφέρει. Είναι άλλο ζήτημα αν δεν ενδιαφέρει τον κόσμο και άλλο ζήτημα αν πρέπει να συζητηθεί. Πρέπει να συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα. Δημοσιογραφικά και πολιτικά. Οι νομικοί ξεκίνησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχει και μια σχετική εκδήλωση στο Γκαίτε. Αρκετοί την έχουν πέσει σε πολλούς και σε μένα προσωπικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)