Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Κηδεία συγκυβερνήτη: «Ύστατο χαίρε» στον Μάριο Τουρούτσικα - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Κηδεία συγκυβερνήτη: «Ύστατο χαίρε» στον Μάριο Τουρούτσικα - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του
Menelaos Myrillas / SOOC
 
 
Οι δύο πιλότοι έλαβαν τιμητικά τον τίτλο του Αντιπτέραρχου. Αυτή την ώρα η κηδεία του Υποσμηναγού, Μάριου Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ, Μητσοτάκη, Τσίπρα.

Με δάκρυα στα μάτια και ένα μεγάλο «γιατί», λένε σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό και συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, η οικογένεια, οι φίλοι του και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κηδεία του άτυχου Ικάρου, που έλαβε τιμητικά τον τίτλο του Αντιπτεράρχου, τελείται στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας τον επίλογο στην τραγωδία που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Η ταφή του αδικοχαμένου πιλότου θα γίνει στο χωριό του 29χρονου, στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Από πολύ νωρίς, έξω από το ναό βρίσκεται αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα στεφάνια έχουν «πλημμυρίσει» τον προαύλιο χώρο.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ο πατέρας, η μητέρα και ο ένας εκ των αδελφών του έφτασαν στον Ιερό Ναό, με τη φωτογραφία του 29χρονου στα χέρια.

Η σορός του άτυχου 29χρονου μεταφέρθηκε στην Εκκλησία λίγο μετά τις 10.15.

goneis11

Οι γονείς του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη

kideia1 3

Στέφανι από τον ΣΥΡΙΖΑ

EKKLIASIA1

Αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ιερό Ναό Τριπόλεως

iposminagos

Ο 29χρονος Μάριος Τουρούτσικας

enoples dunameis

Αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων

me leuka triantafulla

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια

Μιλώντας στο MEGA ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρουτσίκας περιέγραφε τον 29χρονο υποσμηναγό ως ένα άνθρωπο που «είχε εκμηδενίσει το «εγώ» του», ενώ δήλωσε πως η οικογένεια δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει από τον άδικο χαμό του.

«Χθες το βράδυ σκεφτόμουν πως είχε κατορθώσει ένα πράγμα πολύ σημαντικό. Ο Μάριος εκτός από καλός πιλότος είχε κατορθώσει να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί, δεν τον είχα ακούσει ποτέ να πει «πατέρα, θα πάρω εκείνο». Μιλούσε μόνο με το «εσείς». Με φίλους και γνωστούς αν μιλήσετε, θα σας πουν πως δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί».

«Μία ημέρα πριν πεθάνει είχαν έρθει οι φίλοι του. Είχαν βγει μία παρέα έξω το Σάββατο το βράδυ και είχαν μαζί τους ένα παιδί σχεδόν με ειδικές ανάγκες, το οποίο εγώ δεν το ήξερα. Το παιδί μου είπε ότι «με αγαπούσε πολύ ο Μάριος, με έπαιρνε πάντα μαζί του». Έβαζε τον εαυτό του κάτω απ’ όλους κι αυτό είναι που με σκοτώνει… Μία καλή ψυχή να χαθεί στα 30 του χρόνια…. Δεν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε ποτέ». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)