Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Καταγγελία για τον ΟΣΕ - «Έστελνε εξώδικα σε σωματεία που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια» (video)

Τέμπη: Καταγγελία για τον ΟΣΕ - «Έστελνε εξώδικα σε σωματεία που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια»
 
 
Η καταγγελία εργατολόγου - Πώς αντιδρούσε ο ΟΣΕ στις διεκδικήσεις και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.
Ως συκοφάντες φέρεται ότι κατηγορούσε η εργοδοσία του ΟΣΕ τους υπαλλήλους που επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους απαντώντας μάλιστα με εξώδικα εναντίον των σωματείων.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στο Open ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης είχε στείλει εξώδικο διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων, μεταξύ άλλων, στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

«Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική [...] Σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας», έγραφε μεταξύ άλλων το εξώδικο.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν συνέπειες.


 Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Όταν προκήρυσσαν απεργία γι αυτά τα θέματα οι Χατζηδάκηδες τη βγάζανε παράνομη και καταχρηστική και οι Πορτοσάλτες θάβανε κάθε φωνή.
    Πώς κατάντησε αυτός ο λαός. Να θρηνεί τα παιδιά του και να ανέχεται να δικαιολογεί και να χάφτει τους Πορτοσάλτηδες και τους Χατζηδάκηδες.
    Κι ακόμα ο πάτος απέχει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)