Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Έγινε το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Στο πρώτο βαγόνι του τρένου ο Γεραπετρίτης

Έγινε το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Στο πρώτο βαγόνι του τρένου ο Γεραπετρίτης
 
 
Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στο πρώτο βαγόνι στο πρώτο τρένο που ξεκίνησε σήμερα, με προορισμό την Καλαμπάκα.

Επανεκκίνηση σήμερα για τα τρένα Intercity και τα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, ένα και πλέον μήνα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θεματα Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου βρίσκεται στο πρώτο βαγόνι στο πρώτο δρομολόγιο που ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Καλαμπάκα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης θα βρεθεί στο πρώτο δρομολόγιο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ενώ το «παρών» δίνουν και άλλα στελέχη της Hellenic Train.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν επιβιβαστεί στο τρένο ανέφερε μεταξύ άλλων πόσο αναβαθμίστηκε το επίπεδο ασφαλείας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των τρένων.

γεραπετριτης τρενα intercity

«Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των δρομολογίων για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα. Με μια χρονική υστέρηση σήμερα εκκινούν οι αμαξοστοιχίες. Είμαστε εντός προγράμματος και απομένει ο προαστιακός για Κιάτο που θα ξεκινήσει προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αφού ευχαρίστησε τους εργαζομένους σε ΟΣΕ και Hellenic Train, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι «αναβαθμίσαμε το επίπεδο ασφαλείας ωστε οι επιβάτες να νιώσουν εμπιστοσύνη και να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους».

Όπως πρόσθεσε «η πολιτεία μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε τρια στοιχεία:

- το πρώτο είναι να πέσει άπλετο φως στο δυστύχημα για να αναδειχθούν οι ευθύνες, η έρευνα προχωράει με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα

- το δεύτερο να υπάρχει επανεκκίνηση με ασφάλεια ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού. Ελπίζω στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουμε τον προαστιακό του Κιάτου

- το τρίτο ζήτημα η ανάταξη της ασφάλειας σε πιο μόνιμο επίπεδο. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε όλες οι συμβάσεις σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον κύριο άξονα να ολοκληρωθούν άμεσα ώστε τέλη Σεπτεμβίου να έχουμε ένα τελείως ασφαλές δίκτυο όπως προβλέπεται σε όλα τα διεθνή standard».

O υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα μεταφορών ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι «το μεσημέρι θα πάω στη Γαλλία όπου θα έχουμε συνεργασία, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό υπουργείο μεταφορών»

Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Ας κάτσει εκεί. Ίσως βρήκε επιτέλους μια δουλειά να του ταιριάζει ο άριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)