Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Κατάντια για την Νέα Δημοκρατία στην Πέλλα



Δεν μπορεί να βρει υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο

 

Η κακή εικόνα που έχει η Νέα Δημοκρατία  στην αγανακτισμένη κοινωνία , αλλά και λάθη πολλών ετών έχουν ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται  στην συγκρότηση  του ψηφοδελτίου  της στο νομό Πέλλας .

Η συγκρότηση μέχρι το νούμερο 4 είναι εύκολη και γνωστή. Οι νυν βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης , Λάκης Βασιλειάδης και Διονύσης Σταμενίτης  και η Νίκη Ποζίδου που ήταν υποψήφια και την προηγούμενη φορά, είναι η σταθερή τετράδα. Η Μαρία Ζωγράφου –Τσιαντάκη  , περιφερειακή σύμβουλος , αν και εθεωρείτο σίγουρη, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια.

Ο Δήμαρχος της Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ( υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. πριν πολλά χρόνια ) φέρεται ως σίγουρος  για το ψηφοδέλτιο. Μάλιστα αναμένεται να το ανακοινώσει στην δημοτική του ομάδα η οποία πρέπει να αποφασίσει για τον διάδοχό του στον Δήμο Έδεσσας. Συνεπώς μένει κενή μία θέση , την οποία υποχρεωτικά λόγω ποσόστωσης  πρέπει να καταλάβει γυναίκα. Γίνονται προσπάθειες να είναι από την Αλμωπία ,η οποία στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε υποψήφιο. Ο καιρός είναι φυσικά ελάχιστος  για οποιαδήποτε  υποψηφιότητα , η οποία οδηγείται ως πρόβατο στην σφαγή. Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας  εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα πρέπει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εν ενεργεία βουλευτών . Λόγω του εκλογικού κλίματος  ,αλλά και του εκλογικού νόμου , η Νέα Δημοκρατία στον νομό  στην καλύτερη περίπτωση να βγάλει  δύο βουλευτές.

Ο  Γιώργος Καρασμάνης θεωρείται αδιαμφισβήτητα  ότι θα είναι πρώτος. Η μεγάλη μάχη αναμένεται  μεταξύ  των άλλων δύο εν ενεργεία  Σταμενίτη και Βασιλειάδη. Εκτιμάται ότι η Αλμωπία θα κρίνει ποιος από τους δύο θα πάρει κεφάλι.

Ο Διονύσης Σταμενίτης έχει έναν ισχυρό μηχανισμό στην διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας , καθώς δικοί του άνθρωποι έχουν στελεχώσει νευραλγικά πόστα. Φέρεται μάλιστα να υπάρχει  «όρκος τιμής»  μεταξύ τους .

Μοιραία «ρίχνουν» τον Λάκη Βασιλειάδη, ο οποίος δεν αποκλείεται να βρει απρόσμενους συμμάχους στην αντίπερα πλευρά κατά της δημοτικής αρχής που είναι μεγάλη και υπολογίσιμη.

Πολλοί εκτιμούν ότι η δημοτική αρχή βιάστηκε να δημοσιοποιήσει εμμέσως πλην σαφώς την προτίμησή της , καθώς οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν  των δημοτικών .

Όσον αφορά την υποψηφιότητα για την Αλμωπία δεν αποκλείεται να προτιμηθεί γυναίκα που κατάγεται από την Αλμωπία , αλλά δραστηριοποιείται  επαγγελματικά αλλού.

 

2 σχόλια:

  1. εναν θα βγάλει η νδ, οι υπόλοιποι θα είναι γλάστρες. 2 ο συριζα και 1 θα παιχτεί απο το πασοκ ή τον κασίδια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Αλμωπία την θέλουν μόνο για σταυρούς ξυπνάτε μπεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)