Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Dentist Pass: Δημόσια Υγεία στην πράξη - Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Μιλτιάδης

 

Από 24/5 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας προληπτικών πράξεων για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Συγκεκριμένα, μέσω αίτησης στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, οι γονείς ή κηδεμόνες, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για όλα τα παιδιά, με σκοπό την χρηματοδότηση προληπτικών πράξεων ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί που αφορούν σε:



1. Έλεγχο και οδηγίες στοματικής υγιεινής
2. Καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών
3. Φθορίωση

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. στο πλαίσιο του Έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας “Σπύρος Δοξιάδης”» (κωδικός Δράσης 16783), του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., το οποίο χρηματοδοτείται σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.». Το παραπάνω πρόγραμμα αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μετά το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» και το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για ουσιαστικές ενέργειες που αφορούν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής, ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στην ενημέρωση των γονέων και των παιδιών αναφορικά με την σημασία της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής. Ο τελικός σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση της σημασίας της Πρόληψης από μικρή ηλικία, έτσι ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

Από όλα τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ψηλά το θέμα της Πρόληψης στη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και υλοποιεί το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», εν μέσω πρωτόγνωρων παγκόσμιων κρίσεων. Η Δημόσια Υγεία είναι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου και η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την τετραετία 2023-2027 με σκοπό τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. Και αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ισχυρό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με βήματα σταθερά, τολμηρά και κοιτώντας μόνο μπροστά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επενδύει στη Δημόσια Υγεία στοχεύοντας στην πρόληψη των νοσημάτων, στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην υγεία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να κλείνουν παιδογκολογικά και γενικώς το ΕΣΥ, αλλά δίνουν εφάπαξ 1,25 ανά δόντι! Αυτό το λέει δημόσια υγεία ο εθελοντής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)