Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Ασύλληπτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς - Φόβοι πως επέβαιναν 700 άτομα στο σκάφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ασύλληπτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς - Φόβοι πως επέβαιναν 700 άτομα στο σκάφος
 
 
Στο λιμάνι της Καλαμάτας 100 διασωθεντες. Φωτογραφίες από την «ανθρώπινη αλυσίδα» για τη διάσωση των μεταναστών. Φόβοι για πολύνεκρο ναυάγιο.
Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αυξάνεται όσο περνά η ώρα, με τις τελευταίες πληροφορίες, να κάνουν λόγο για 59 θύματα. Η πρώτη ενημέρωση από το Λιμενικό έκανε λόγο σε 17.

Φόβος όλων είναι πως οαριθμός αυτός θα αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ώρες, καθώς πάνω στο σκάφος, εκτιμάται από τις Αρχές, ότι επέβαιναν σχεδόν 700 άτομα, με 104 να έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Τα 100 άτομα έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας με το σκάφος «Mayan Queen IV», σημαίας Νήσων Κέιμαν, ενώ 4 έχουν μεταφερθεί με Super Puma στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

navagio-pylos-6.jpg

navagio-pylos-5.jpgnavagio-pylos-1.jpg

navagio-pylos-2.jpg

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη), με τις ελληνικές αρχές να ειδοποιούνται από τις ιταλικές.

Την ίδια ώρα τεράστια είναι η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των διασωθέντων μεταναστών που ναυάγησαν ανοιχτά της Πύλου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου οι τοπικές Αρχές, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και δεκάδες εθελοντές τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

navagio-pylos-7.jpg

navagio-pylos-4.jpg

Φωτογραφίες από το thebest:

patra metanastes

diaswsi11

limani12

ekab kalamata

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.» 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)