Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση με θέσεις της «Νίκης»

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση με θέσεις της «Νίκης»
«Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του ‘αγέννητου παιδιού’», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Βολές» του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπουργοποίηση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία το 2019 είχε τοποθετηθεί κατά της άμβλωσης, υποστηρίζοντας τη θεωρεία περί «αγέννητου παιδιού».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα φτιάξει «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», δεν φανταζόμασταν ότι στις «αποχρώσεις» θα περιλαμβάνονται και θέσεις της Νίκης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση». 

Οι απόψεις της βουλευτού

Η βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από το 2019 όταν είχε εκφράσει ανοιχτά απόψεις της για τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

Τότε είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα της συντηρητικής εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της «Ημέρας Αγέννητου Παιδιού».

Η βουλευτής της Ν.Δ. είχε διατυπώσει απόψεις που απομακρύνονται αρκετά από την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος μιλώντας για το αγέννητο παιδί ως «άνθρωπο, εικόνα Θεού εξ άκρας συλλήψεως».

 

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι ''το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως''» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω θεωρία υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους ξεκινά με τη σύλληψή του και αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι απόψεις που διατύπωσε η κ. Αλεξοπούλου είναι βούτυρο στο ψωμί ακροδεξιών όπως τα μέλη του κόμματος «Νίκη» που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των αμβλώσεων και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος.

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr & efsyn.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)