Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Άρχισαν οι Πανελλήνιες στα ΓΕΛ – Αλλαγές στη βαθμολόγηση της Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2023: Ώρα για Έκθεση στα ΓΕΛ – Οδηγίες για θέματα και αλλαγές στη Νεοελληνική Γλώσσα

Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν σήμερα για τους 85.000 υποψηφίους των ΓΕΛ, με την πρώτη «μάχη» να δίνεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Έκθεση, το οποίο είναι κοινό για όλες τις κατευθύνσεις. Ακολουθούν, τα μαθήματα Προσανατολισμού και τέλος τα ειδικά μαθήματα.

Χθες εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, όπου στην Έκθεση «έπεσε» το θέμα του Εθελοντισμού.

Το πρώτο κρας τεστ με το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων ήταν επιτυχές και την πρώτη ημέρα όπως και σήμερα, για τα ΕΠΑΛ κύλησαν όλα ομαλά, ενώ τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ως βατά. Σημειώνεται, ότι αύριο, Σάββατο 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις στις στρατιωτικές, στις σχολές της Αστυνομίας και του τουρισμού, που καθορίζονται από τα υπουργεία που εποπτεύουν τις σχολές.

Η αλλαγή στη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας - Έκθεσης

Φέτος οι Πανελλήνιες πραγματοποιούνται με κάποιες αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης των θεμάτων. Αναφορικά με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας η αλλαγή που θα ισχύει από φέτος είναι ότι άριστα για το πρώτο θέμα (η περίληψη που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι) θα είναι 20 μονάδες στις συνολικά 100, από 15 μονάδες που ήταν έως πέρυσι.

Οι πέντε μονάδες αφαιρούνται από το δεύτερο θέμα, για το οποίο το άριστα από 40/100 μειώνεται σε 35/100 μονάδες. Αυτή η αλλαγή εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει τους μαθητές από το 20.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)