Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Όταν ο Τσίπρας έπεισε τον Ερντογάν να πει την ελληνική θέση για τη μειονότητα

Όταν ο Τσίπρας έπεισε τον Ερντογάν να πει την ελληνική θέση για τη μειονότητα
 
«Στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2017, έχοντας δίπλα του τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Δεκεμβρίου του 2017 όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποχρέωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκφράσει ενώπιον του και με τις κάμερες να γράφουν την ελληνική θέση για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τη μειονότητα στην περιοχή ως «μουλσουμανική» και όχι ως «τουρκική» που αρκετές φορές έχουμε ακούσει από τα χείλη του τα τελευταία χρόνια.

«Λοιπόν, στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν προβλέψεις μόνον ως προς το Αιγαίο; Δεν υπάρχει τίποτα ως προς τα μειονοτικά μας θέματα, σχετικά με το νομικό καθεστώς που διέπει και τις δύο μειονότητες; Στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης. Και πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες καινούργιες σκέψεις και σκέψεις σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)