Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Δεν θέλει υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από την ύπαιθρο – Θα επηρεάζεται από τους αγρότες

Δεν θέλει υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από την ύπαιθρο – Θα επηρεάζεται από τους αγρότες 

 

 Για πρώτη φορά σπάει το μοντέλο δεκαετιών;

Νέα κριτήρια στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα νευραλγικά υπουργεία λέγεται ότι έχει κατά νου ο πρόεδρος της ΝΔ. Για παράδειγμα, ο κ. Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναλάβει το μοντέλο του βουλευτή από αγροτική περιφέρεια ως επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες μέχρι σήμερα και σε όλες τις κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης και της δικής του.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι ένας βουλευτής ο οποίος εξαρτάται από την ψήφο των αγροτών, είναι πιο ευάλωτος τόσο σε πιέσεις συνεταιριστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών, όσο και των ίδιων των ψηφοφόρων του, με αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο υπουργείο να είναι απόλυτα συνδεδεμένο στη συνείδηση της κοινωνίας με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Παλαιός γαλάζιος κομματικός μου θύμισε ότι ένα τέτοιο μοντέλο είχε επιλέξει και ο ιδρυτής της παράταξης Κων. Καραμανλής, ο οποίος απέφευγε να τοποθετεί στις κεφαλές υπουργείων βουλευτές που η επαγγελματική τους ταυτότητα είχε σχέση με το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Α.Ο.

Πηγή: ieidiseis.gr 

1 σχόλιο:

  1. Και ένα στειλιάρι να βάλουν θα βγει αεράτο. Κούλαρε γίγαντα βάλε ένα στειλιάρι και θα δεις ότι θα το βγάλουν. Μη κολλάς ρε Γίγαντα δε νογάνε τα ζωντανά.
    Αύριο θα φανεί. Πάμε 45% βελάζοντας. Άε τα ζωντανά στη στάνη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)