Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

 



Είναι γνωστό ότι ο απερχόμενος (και τώρα πλέον διορισμένος) πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Πέλλας κ. Ιωάννης Σουκιούρογλου – στέλεχος της ΔΑΚΕ ο ίδιος – μαζί με την πλειοψηφία ΔΑΚΕ κωλυσιεργεί συστηματικά και επίμονα τις διαδικασίες   για  την ανάδειξη αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον Οκτώβριο 2023.

Αφού ολοκληρώθηκε η τριετής θητεία του στις 1 Οκτωβρίου 2022

Αφού έδωσε παράταση στον εαυτό του και

Μετά από την αυθαίρετη παράταση που έδωσε η ομάδα ΔΑΚΕ στον εαυτό της και μετά από καταγγελίες σωματείων, ότι η απερχόμενη διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ (όπου την πλειοψηφία έχει η ΔΑΚΕ) δεν προτίθεται να οργανώσει εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης,  η ΑΔΕΔΥ επιτέλους:

 Όρισε προσωρινή διοίκηση – και πάλι όμως με πλειοψηφία ΔΑΚΕ και πρόεδρο τον  δράστη και υπεύθυνο της καθυστέρησης   κ. Σουκιούρογλου  για να οργανώσει εκλογές ως τον Οκτώβρη του 2023, έναν  χρόνο δηλαδή μετά την λήξη της θητείας του…

Αυτοί είναι ικανοί να μην κάνουν καθόλου εκλογές … Να παρατείνουν την θητεία τους για άλλη μια 10ετία … Κατά τα άλλα τους ενοχλούν οι συνδικαλιστές … Με τέτοιους συνδικαλιστές με συμπεριφορά … Λουδοβίκου δεν είναι τυχαία η απαξίωση που διέρχεται τα τελευταία χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον απερχόμενο … πρόεδρο κ. Σουκιούρογλου και την πλειοψηφία της ΔΑΚΕ. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ στο Νομό Πέλλας, που δεν έχουν ακόμα εκλέξει αντιπροσώπους για το Νομαρχιακό Τμήμα να σπεύσουν ως το Σεπτέμβρη 2023 να κάνουν αρχαιρεσίες.

Ο Σύλλογός μας (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ) έχει εκλέξει 14 αντιπροσώπους εγκαίρως στις 22-3-2022. Το ΔΣ του συλλόγου σε ευρεία σύσκεψη, την Πέμπτη 22-6-23 συζήτησε τις εξελίξεις στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (παραιτήσεις από την προσωρινή διοίκηση, κωλυσιεργίες στην οργάνωση αδιάβλητων εκλογών και διαδικασιών) και εκφράζει την ανησυχία του, και την οργή του. Και πάλι βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα σχέδιο μεθοδεύσεων φαλκίδευσης της συνδικαλιστικής έκφρασης των συναδέλφων .

Καλούμε σε ευρεία συνεργασία των εκλεγμένων αντιπροσώπων όλων των συλλόγων για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση χωρίς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Για να εκπέσουν οι άνθρωποι που οδήγησαν το συνδικαλισμό και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Πέλλας σε πλήρη ανυποληψία, αδράνεια και απαξία τα τελευταία χρόνια.

Να συμπράξουμε με όλες τις δυνάμεις μας για ένα Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Πέλλας που θα υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και θα συντονίζει τη δράση των σωματείων και την αλληλεγγύη τους και θα ασχολείται με τα προβλήματα του Νομού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)