Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Τιμούν ΤΟΝ αειμνηστο Σιμο Σωτηριαδη




 ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΝ

Γιατί πριν   έξι χρόνια είχαν ξευτελίσει τον θεσμό του προέδρου ο σημερινός δήμαρχος και στελέχη του

 Με δικαιολογημένη αγωνία περιμένει η παράταξη του δημάρχου Αλμωπίας την μέρα που η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα ονομαστεί  προς τιμή του αδικοχαμένου προέδρου ΣΙΜΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ. Και αυτό γιατί φοβούνται μήπως κατηγορηθούν για υποκρισία, καθώς ο σημερινός δήμαρχος και ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , είχαν πρωτοστατήσει επί θητείας  Δημήτρη Μπίνου, στην δεύτερη εκλογική διαδικασία  της επανεκλογής  του   Σίμου Σωτηριάδη στην θέση του προέδρου ,προκειμένου να μην εκλεγεί.

Ενώ στις εσωτερικές διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος δεν αντιπρότειναν άλλο υποψήφιο  , κατά την ημέρα της ψηφοφορίας  πρότειναν από τον συνδυασμό τους τον Αποστόλη Ουργαντζόγλου ο οποίος πήρε περισσότερες ψήφους από τον Σίμο Σωτηριάδη , αλλά η εκλογή του ήταν άκυρη. Ακολούθησαν τότε εντάσεις εσωκομματικές και ενστάσεις από τον Αποστόλη Ουργαντζόγλου.Φυσικά στόχος δεν ήταν μόνο ο αείμνηστος Σίμος, αλλά  ο τότε δήμαρχος. Ουσιαστικά είχε αρχίσει η διχοτόμηση του συνδυασμού του Δημήτρη Μπίνου και αργότερα οι πρωτεργάτες –διασπαστές  έκαναν άλλο συνδυασμό με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση  που κέρδισε  και τις εκλογές . Ως ιθύνων νους των όλων εξελίξεων θεωρείται ο Δημήτρης Βέσκος τον οποίο σήμερα σχεδόν όλοι τον θεωρούν «σκιώδη» δήμαρχο  που χαράσσει φανερές και αθέατες διαδρομές. Η ονοματοδοσία της αίθουσας αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 Εκείνο που σκέφτονται τώρα  στην παράταξη του δημάρχου είναι να περάσουν ανώδυνα  τον σκόπελο της συμπεριφοράς τους εκείνης προς τον άψογο στην εκτέλεση των καθηκόντων του Σίμου Σωτηριάδη. 

 

 

 

 

 Να θυμίσουμε την τότε επίμαχη διαδικασία

 

 

Οι  διαδικασίες 
Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 

Για Πρόεδρος προτάθηκε από την διοικούσα παράταξη ο Σίμος Σωτηριάδης, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:

1η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΣΙΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ:12
ΛΕΥΚΟ: 14
ΑΚΥΡΟ: 0

2η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΣΙΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: 12
ΛΕΥΚΟ: 14
ΑΚΥΡΟ: 0

3η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΣΙΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: 13
ΛΕΥΚΟ: 13
ΑΚΥΡΟ: 0
Δεν εκλέγεται και θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή

 

Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρώτη προσπάθεια εκλογής   προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έφερε τα εξής αποτελέσματαː Ψήφισαν 27, Έλαβε ο Σωτηριάδης Συμεών 11 και 16 λευκά.

Η δεύτερη προσπάθεια έφερε τα εξής αποτελέσματαː Ψήφισαν 27, Έλαβε ο Σωτηριάδης Συμεών 12 και τα λευκά ήταν 15.

Η Τρίτη και τελευταία προσπάθεια έφερε τα εξής αποτελέσματαː Ψήφισαν 27, Έλαβε ο Συμεών Σωτηριάδης 12 και τα λευκά ήταν 15.

Με την τρίτη ψηφοφορία  η πρόταση του δημάρχου Δ. Μπίνου δεν έγινε δεκτή από το σώμα και , σύμφωνα με το νόμο, ο πρώτος σε ψήφους και προσωρινός  Απόστολος Ουργαντζόγλου πήρε τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.Ακολούθησαν ενστάσεις και Αποκεντρωμένη Διοίκηση  έκρινε ως νόμιμη την εκλογή του Σίμου Σωτηριάδη. 




 

 Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)