Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Άρχισε ο χορός των δημοτικών εκλογών


ΑΓΡΑΦΟ ΧΑΡΤΙ  ΑΚΟΜΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Μετά από σχετική απραξία και πορεία σε αχαρτογράφητα νερά , ξεκίνησε ο αγώνας  για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές  στον δήμο Αλμωπίας  .

Οι διάφορες φημολογίες και τα  έντεχνα χτυπήματα κάτω από την μέση  για όλους τους υποψήφιους αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν . Οι τακτικές που επέλεξαν ο Λάκης Προκοπίδης και ο Δημήτρης Μπίνος είχαν δώσει λαβή για πολλά σχόλια και αμφισβητήσεις αν θα  συμμετέχουν  στις εκλογές.

Ο Λάκης Προκοπίδης επέλεξε να κλείσει τα όποια στόματα , με την επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και μέρους του προγράμματός του. Οι πληροφορίες  τον φέρουν να συγκροτεί αξιόλογο συνδυασμό  που  θα αφήσει σύξυλους τους όποιους αμφισβητίες.

Ο Δημήτρης Μπίνος , επέλεξε τον δικό του τρόπο να κινηθεί. Απλά , συνετά και λαϊκά προσπαθεί να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που  στοχεύουν στο γενικότερο καλό και όχι σε ατομικά συμφέροντα. Ούτε και  να είναι ¨» ‘δεμένοι» ΣΚΛΗΡΆ ΣΕ  ΚΑΠΟΙΑ ΚΌΜΜΑΤΑ

Έστω και αργά δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος , όπως υποστηρίζει , ότι αυτοί που αποσχίστηκαν τότε από τον συνδυασμό του και έκαναν άλλο συνδυασμό , είχαν καθαρά ατομικά  και προσωπικά κίνητρα μόνο για τον εαυτό τους, τα οποία δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν  στην θητεία του . Προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν στενό πυρήνα προς ίδιο όφελος και κανένα συμφέρον  για τον τόπο ,αλλά ούτε και την ίδια την βάση που τους στήριξε. Δημιούργησαν έναν μηχανισμό που εκμεταλλεύεται στο έπακρο  τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες  του κόσμου  και τις αξιοποιεί αναλόγως .Παράλληλα δημιουργεί υποψηφιότητες  οι οποίες θα φέρουν ψήφους για να μπορούν να περνάν καλά μόνο λίγοι ευνοημένοι.Οι απ ευθείας αναθέσεις με ελάχιστες εκπτώσεις στα ίδια πρόσωπα αποτέλεσαν σημείο αντιπαραθέσεων  στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη του δημάρχου υποστήριξε ότι όλα έγιναν νόμιμα. Δεν φάνηκε όμως να τους πείθει ότι ήταν δίκαια. Ακόμα ο Δ. Μπίνος έχει το ατού  της έξωθεν καλής μαρτυρίας ότι διοίκησε έντιμα  στην θητεία του ως δήμαρχος και με πλήρη διαφάνεια .

 Ο σημερινός δήμαρχος  Χ. Μπάτσης έχει να αντιμετωπίσει την σκληρή παράδοση που θέλει στον Δήμο Αλμωπίας να μην  εκλέγεται για δεύτερη  συνεχόμενη  φορά  ο ίδιος δήμαρχος .

Ο ίδιος έγκαιρα παρουσίασε  σε ειδική εκδήλωση σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λουτράκι  αρκετούς υποψήφιους παλιού και νέους . Πολλοί του καταμαρτυρούν ( ιδίως οι αντίπαλοί του) ολιγωρίες και καθυστερήσεις  με αποτέλεσμα σειρά έργων να καθυστερούν ή να μην αρχίζουν καθόλου. Κατά την περίοδο του covid 19, δημιουργήθηκαν  αντικειμενικά προβλήματα. Δόθηκαν ωστόσο πολλά έξτρα κονδύλια για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού κ.α .

Η παράταξή του ουδέποτε έκανε  δημόσιο απολογισμό   για την διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα να δώσει λαβές για διάφορα σχόλια και υπονοούμενα .Δικαίως ή αδίκως .

Η επικοινωνιακή του πολιτική ήταν ίσως η πιο τραγική όλων των εποχών . Παρά το γεγονός ότι ο νόμος του έδωσε το δικαίωμα να προσλάβει πληθώρα ειδικών συνεργατών , το έπραξε ,χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 Οι πληροφορίες τον φέρουν αποφασισμένο όχι μόνο να κατέβει ξανά , αλλά και να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Νίκος  Παρούτογλου ξεκίνησε δυναμικά. Στήριξε την ιδέα  συνεργασιών  στην τοπική αυτοδιοίκηση , συμμετέχοντας για ένα χρόνο  σε συνδιοίκηση  με τον Χρήστο Μπάτση. Σύντομα όμως φάνηκε ότι η συνεργασία δεν οδηγούσε τον Δήμο στα επιθυμητά αποτελέσματα και αποχώρησε . Οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και ότι θεωρείται βέβαιο πως θα περάσει στον β γύρο και μετά  να διεκδικήσει στον β δεύτερο την δημαρχία.

Αν και δεν είναι ούτε νωρίς ούτε αργά , από δω και πέρα αρχίζουν από όλους οι τελικές και οριστικές κινήσεις για την συγκρότηση των  ψηφοδελτίων

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι πολλά θα έχουν ξεκαθαρίσει   και θα φανεί ποιοι θα έχουν το πιο ευνοϊκό κλίμα ,πολύ σύντομα , το οποίο θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο κάποιους στην συγκρότηση αξιόλογων και αξιόπιστων συνδυασμών .

 

3 σχόλια:

  1. Το ζητούμενο είναι ένα, τί θα κάνει ο Λάκης θα παραμείνει στον κομματικό χώρο που για χρόνια τόν εκτρέφει ή θα λακισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρκεί να ξεκαθαρίσει ο κομματικός χώρος. αν μπορείς βοήθησέ μας ποιόν χώρο εννοείς και ποιος τον εκφράζει ;

      Διαγραφή
  2. Παρουτοτσερκέζος. Ο επόμενος δήμαρχος. Με δύο ονόματα: Παναγιώτης-Σίμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)