Πάμε να δούμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι η ΝΔ για τους μικρομεσαίους, τώρα που όσοι έχουν ανεξόφλητες οφειλές για το 2022 χάνουν την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.
ΣΥΡΙΖΑ vs ΝΔ: «Μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες»
2. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και για τους ΜμΕ με οφειλές στον ΕΦΚΑ (Ν4368/16). Διαγραφή των χρεών προς το δημόσιο για νοσήλια των τότε ανασφάλιστων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
3. Καθιερώνεται για πρώτη φορά προστασία πρώτης κατοικίας με επέκταση του νόμου Κατσέλη σε νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
4. Δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας και 14 νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για ΜμΕ. Συστάθηκε ο Θεσμός των μικροπιστώσεων ( έως 25 χιλ ευρώ) για τους πολύ μικρούς επιχειρηματίες.
5. Σεισάχθεια μεγάλου μέρους των ασφαλιστικών οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με δυνατότητα επανυπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών από το 2002, με βάση το εισόδημα του κάθε μικρού επαγγελματία. Δόθηκε η δυνατότητα συνταξιοδότησης σε περίπου 60.000 μικροεπαγγελματίες που ήταν εγκλωβισμένοι στα χρέη προηγούμενων ετών. (Οφειλή σε ΟΑΕΕ από 20.000 ευρώ σε 50 χιλ. ευρώ).
6. Θέσπιση της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.
7. Νομοθέτηση νέου ενιαίου ασφαλιστικού φορέα(ΕΦΚΑ) ενοποιώντας δεκάδες ασφαλιστικά ταμεία που υπήρχαν διάσπαρτα τις προηγούμενες δεκαετίες. Οριζόντιο πλαίσιο ασφαλιστικών εισφορών, άμεσα συνδεδεμένων με το φορολογητέο εισόδημα. Όφελος στο 80% των ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
8. Νέος αναπτυξιακός νόμος (Ν4399/16) με δυνατότητα συμμετοχής για πρώτη φορά στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
9. Νέο σύστημα έναρξης και αδειοδότησης επιχειρήσεων σε λίγα μόνο λεπτά, με την υπηρεσία μιας στάσης (Ν4441/16).
10. Επί 27 συνεχόμενους μήνες είχαμε αύξηση του ειδικού δείκτη PMI των επιχειρήσεων της μεταποίησης. Το παραγωγικό κενό σε σχέση με το δυνητικό ΑΕΠ από (-15,7% τo 2014) έπεσε το 2019 στο (-6%).
11. Διπλασιασμός κονδυλίων για έρευνα και τεχνολογία που κατευθύνθηκαν κατά κύριο λόγο σε μικρές και πολύ μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις.
12. Νέος νόμος Δημοσίων Συμβάσεων (Ν4412/16) που διασφάλιζε τη διαφάνεια, την ίση συμμετοχή, ώστε οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να συμμετάσχουν με ίσους όρους.
13. Ενεργοποίηση, μετά από 10 χρόνια, των προγραμμάτων Leader που απευθύνονταν σε μικρές και πολύ μικρές μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.
14. Νέος επιμελητηριακός νόμος (Ν4497/17), με τον οποίο αναβαθμίστηκε ο ρόλος των επιμελητηρίων με την δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων σε κάθε Επιμελητήριο για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών. Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
15. Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ με νέο νόμο μετά από 98 χρόνια.
16. Για πρώτη φορά ένταξη των ΜμΕ σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.
17. Δημιουργία νόμου πλαισίου (Ν4430/16), για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
18. Δημιουργία νόμου για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου με τη δράση του ΕΠΑνΕΚ για ενίσχυση και τόνωση της τοπικής οικονομίας.
19. Ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου, λαϊκών αγορών και δημιουργία αγοράς καταναλωτών.
20. Δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων επιχειρήσεων και 400 χιλιάδων θέσεων εργασίας. (Την περίοδο 2010-2014 είχαν κλείσει πάνω από 200χιλ. επιχειρήσεις και είχαν χαθεί 900 χιλιάδες θέσεις εργασίας.)
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπορεί να πει τι έκανε, πέρα από την διανομή 40 δις δανεικών στους εκλεκτούς ολιγάρχες της και στους εκλεκτούς συνεργάτες τους και τα οποία θα ξαναπληρώσουν οι Μικρομεσαίοι (κατά κύριο λόγο);
Στις 25 Ιουνίου, σκέψου ποιά κυβέρνηση χρειάζεσαι για να επιβιώσεις.
Με Μητσοτάκη, δεν θα αντέξεις.
Με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα σώσεις το σπίτι και την επαγγελματική σου στέγη από τα funds, θα έχεις πρόσβαση σε χαμηλότοκο τραπεζικό δανεισμό και ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.
Θα διαγράψεις έως και 70% των χρεών σου στον ΕΦΚΑ και θα ρυθμίσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις τα χρέη σου στην εφορία.
Θα αποκτήσεις ισότιμη πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η ψήφος σου κρίνει το μέλλον μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου