Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Τελικός Champions League, Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ 1-0: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα με γκολάρα Ρόδρι!

AP Photo 

Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε! Ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Champions League. Δυσκολεύτηκε, κόπιασε, αγχώθηκε αλλά χάρη στο γκολ του Ρόδρι και στη σωτήρια επέμβαση του Έντερσον στο φινάλε, επικράτησε 1-0 της εξαιρετικής Ίντερ και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο!

Η εξέλιξη του τελικού

Η Ίντερ, όπως αναμενόταν, μπήκε με μεγάλη στοχοπροσήλωση στο γήπεδο. Έπαιξε κάτι σαν... κατενάτσιο κλείνοντας όλους τους χώρους στους οποίους θα μπορούσε η Σίτι να βρει πεδίο για να απειλήσει. Γι' αυτό και οι ευκαιρίες των Πολιτών ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στο α' ημίχρονο: Μία στο 6' με τον Μπερνάρντο Σίλβα και μία στο 27' με τον Χάαλαντ, ο οποίος πάτησε περιοχή για μία και μοναδική φορά σε 45λεπτά αλλά νικήθηκε απ' τον Ονάνα, που ήταν σε ετοιμότητα.

Μετά το 25' η Σίτι άρχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς δείχνοντας τάσεις για μεγαλύτερη πίεση στην Ίντερ. Όμως στο 36' η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε τον «εγκέφαλό» της καθώς ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον χαμένο τελικό της Σίτι το 2021 με την Τσέλσι!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ανάλογη εικόνα. Δίχως καλό ρυθμό και δίχως πολλές φάσεις καθώς η Ίντερ πέτυχε για μεγάλο διάστημα στον στόχο της μπλοκάροντας τα ατού της Σίτι. Μάλιστα στο 58' οι Νερατζούρι άγγιξαν το γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ακάνζι, μπήκε στην περιοχή αλλά όντας από πολύ πλάγια θέση έδωσε τη δυνατότητα στον Έντερσον για να αποκρούσει. Η αντίδραση του... γονατιστού Γκουαρδιόλα στο χορτάρι να περιμένει την έκβαση της φάσης θα μείνει ως highlight κι ως μελλοντικό meme... 

Τελικά όμως η Σίτι ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 68'. Όλα άρχισαν όταν ο Ακάνζι ανέβηκε στο γήπεδο κι έβγαλε μια καταπληκτική κάθετη για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πάτησε την αντίπαλη περιοχή απ' τα δεξιά. Ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στον επερχόμενο Ρόδρι, ο οποίος με ένα τρομερό πλασέ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0.

Μολονότι η Σίτι έδειξε να έχει το μομέντουμ, η Ίντερ άγγιξε την ισοφάριση στο 70' με μια τρομερή διπλή ευκαιρία. Ο Ντιμάρκο με μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και έκανε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο πίσω μέρος του ποδιού του Λουκάκου και απομακρύνθηκε.

Η Ίντερ είχε άλλη μια αξιόλογη στιγμή στο 73' με τον Λουκάκου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία του ματς στο 89'. Ο Βέλγος έπιασε την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Έντερσον με τρομερά αντανακλαστικά απέτρεψε το γκολ με το πόδι χαρίζοντας ουσιαστικά το τρόπαιο στη Μάντσεστερ Σίτι...

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (83' Γουόκερ), Ντίας, Ακέ, Ακάνζι, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (36' Φόντεν), Χάαλαντ, Γκρίλις.

Ίντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84' Μκχιταριάν), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76' Γκόσενς), Ντάμφρις (76' Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57' Λουκάκου).

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)