Σύμφωνα με το lamiareport, στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται ακόμη ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας καθώς και σε σπίτια.
Δεν
επήλθε, προς το παρόν, στη γνώση των πυροσβεστικών υπηρεσιών,
περιπτώσεις κατολισθήσεων, τουλάχιστον όχι σε αστικό περιβάλλον ή σε
δρόμους.
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αταλάντης, Αμφίκλειας και η Π.Υ. Λιβαδειάς, μαζί με την 7η ΕΜΑΚ, ενώ είναι έτοιμες να συνδράμουν αν χρειαστεί δυνάμεις και από τη Λαμία και την υπόλοιπη Βοιωτία.
Kατολίσθηση στην Τραγάνα
Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Αγρότη Τραγάνας, Παντελής Καμος, δήλωσε στο lamianow ότι είχε πάει στο γήπεδο για εργασίες και στην διάρκεια του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση αφού αποκολλήθηκαν κομμάτια βράχου από την πλαγιά του βουνού.
Η ενημέρωση για το σεισμό από το Δήμο Λοκρών
Στις 17:30’ το απόγευμα ο Δήμος Λοκρών προχώρησε στην παρακάτω ενημέρωση: «Ο σεισμός έντασης 4,8 ρίχτερ με επίκεντρο το Δήμο μας έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές με εξαίρεση μεμονωμένα προβλήματα σε οικίες στον Έξαρχο και το Καλαπόδι που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Είμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς της πολιτείας και τους ειδικούς που παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία.
Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε όλοι σας για τον σεισμό στην περιοχή μας».
Στους δρόμους οι κάτοικοι
Κάτοικοι στην περιοχή της Λοκρίδας, όπως αναφέρει το lamianow.gr, βγήκαν στον δρόμο και στη συνέχεια, κατέβηκαν στην παραλία υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού.
«Εγώ κοιμόμουν και πετάχτηκα από ένα δυνατό κρότο, άκουσα ένα μπαμ. Ακούστηκε ένα βουητό 4-5 δευτερόλεπτα και μετά ήταν το ξαφνικό αυτό που ζήσαμε. Φωνές από τους γείτονες οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και μιλούσαν για τον σεισμό. Απλά ο κόσμος πανικοβλήθηκε και βγήκε στον δρόμο. Για αυτό ήρθαμε στην παραλία στην Σκάλα Αταλάντης γιατί φοβηθήκαμε για το ρήγμα της Αταλάντης» δηλώνει κάτοικος της περιοχής ενώ η γυναίκα του συμπληρώνει: «Εκείνη την στιγμή υπήρξε πανικός. Έτρεξα να πάρω το παιδί για να βγούμε έξω».
Οι μετασεισμοί
Αν και η μετασεισμική ακολουθία βαίνει φυσιολογικά μειούμενη, με δεκάδες μικροσεισμούς, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν στα 2,8 Ρίχτερ, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου