Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Με πλειστηριασμό κινδυνεύει ξανά φτωχό ανδρόγυνο με ραφτάδικο στη Θεσσαλονίκη

 

Χωρίς τέλος το ανθρώπινο δράμα χιλιάδων πολιτών ανά την επικράτεια, που και μετεκλογικά παραμένουν υπό την δαμόκλειο σπάθη των funds εξαιτίας της διατρανωμένης βούλησης της κυβέρνησης να αφήσει βορρά στα «κοράκια» την πρώτη κατοικία με το επιχείρημα ότι αρκεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται νέος μηχανισμός προστασίας, παρόλο που οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων συνεχίζουν ανενόχλητες τις άδικες πρακτικές για την υφαρπαγή των ακινήτων, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να αθετούν συμφωνίες, όπως συνέβη την Τετάρτη στο Κερατσίνι, όπου σωματεία, φορείς και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά απέτρεψαν απόπειρα έξωσης από σπίτι, το οποίο εκπλειστηριάστηκε ερήμην του δανειολήπτη παρά την αντίθετη δέσμευση για «πάγωμα» της διαδικασίας.



Ανάλογος ο εφιάλτης ανδρόγυνου με χαμηλής αξίας σπίτι κι ένα ραφτάδικο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την «doValue» κινδυνεύει εκ νέου με πλειστηριασμό, ο οποίος είχε ανασταλεί πριν λίγους μήνες χάρη σε διαμαρτυρία στη συμπρωτεύουσα (Βλ.«Μπλόκο σε δύο πλειστηριασμούς», «Εφ.Συν.» 15/03/2023). Μόνο οι δυο τους δουλεύουν πλέον την μικρή επιχείρηση, αφότου «χτυπήθηκε» λόγω της κρίσης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο πλευρό τους πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών» και ο «Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση». Κατάφεραν την αποτροπή πλειστηριασμού λαϊκού νοικοκυριού στο Αγρίνιο και βιώσιμες ρυθμίσεις χρεών άλλων έξι οικογενειών με «κούρεμα» και δόσεις στη βάση των εισοδημάτων τους.

Η Πρωτοβουλία συνεχίζει την προσπάθεια και για ματαίωση πλειστηριασμού στην Πάτρα, καθώς η «doValue» ζήτησε προκαταβολή 6.000 ευρώ από οφειλέτη με βεβαίωση ευαλωτότητας. Την τελευταία πενταετία πλήθος πληττόμενων έχει καταφύγει στη συλλογικότητα, που καλεί όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με πλειστηριασμό, έξωση ή κατάσχεση να απευθυνθούν σε αυτήν (τηλ.: 6907315447, 6975601870, e-mail: noauctionsgr@gmail.com, Facebook: Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών).

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)