Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ο κάμπος της Αλμωπίας καίγεται και η δημοτική αρχή στην Αθήνα δροζίζεται και χτενίζεται

 

 ΄Κανένα δημοτικό αυτί δεν φαίνεται να ιδρώνει στην Αλμωπία  . Από το ένα μπαίνουν οι πάμπολλες διαμαρτυρίες του κόσμου και από το άλλο βγαίνουν . Τώρα που έσφιξαν οι ζέστες φάνηκε πόσο  (αν)έτοιμος ήταν ο Δήμος Αλμωπίας  στο θέμα της άρδευσης. Παρά  τα μεγάλα λόγια περί ετοιμότητας αποδείχτηκαν ένα απλό τρυκ ,'η όπως λέει ο λαός στη γλώσσα του τρίχες κατσαρές . Ακόμα και πρόεδροι που δήλωναν ένθερμοι υποστηρικτές τους έχουν αντιληφθεί την κωμικοτραγικότητα της κατάστασης . Προσπαθούν μάταια  να βρουν λύσεις την τελευταία στιγμή. Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος  με συνεργάτες του κορδώνεται  και φωτογραφίζεται Αθήνα και ενημερώνει τους υπηκόους  του μέσω face   boock όχι μέσα από επίσημες ανακοινώσεις. Την στιγμή που δεν ήταν σε θέση  να υλοποιήσει ούτε το 10% των  έτοιμων χρηματοδοτήσεων που παρέλαβε, κομίζει γλαύκας από την Αθήνα . Από τα"κάλαντα "που είπε στα υπουργεία( ο χαρακτηρισμός δικός του) ισχυρίζεται ότι φέρνει λεφτά με το τσουβάλι για έργα , χωρίς όμως να προσδιορίζει κάτι.

Πληροφορίες τον φέρουν να εκλιπαρεί τους δύο σε ψήφους γαλάζιους βουλευτές να πιέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα να μπουν στον συνδυασμό του  γιατί η κατάσταση  είναι απελπιστική. Αν και έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα που  προκύπτον από την εξουσία του, ( δίμηνα , απ ευθείας αναθέσεις κλπ) , αντιλαμβάνεται την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Δημήτρης Μπίνος κάθε μέρα που περνά τον αφήνει όλο και πιο πίσω. Τον Νίκο Παρούτογλου τον βλέπει με το μακαρόνι. Η αγωνία του είναι μήπως τερματίσει τελευταίος στον γύρο των εκλογών. Πλην του γνωστού περιβάλλοντος  των ευνοουμένων του ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό. Αυτοί που  τους κατατάσσουν ως την χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει από τον τόπο, γίνονται καθημερινά όλο  και περισσότεροι. 

Ακόμα και την ύστατη στιγμή πριν τις εκλογές συνεχίζουν  τις προκλητικές απ ευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Συνεχίζουν προκλητικά απ ευθείας αναθέσεις σε επαγγελματίες  πολύ μακριά από την Αλμωπία.

Όνειρο ζει. Μην τον ξυπνάτε

 Εκείνο όμως που εξοργίζει τον κόσμο είναι η πλήρης αδιαφορία  ακόμα και στα πιο απλά καθημερινά ζητήματα. Το κύμα αγανάκτησης καθημερινά μεγαλώνει. Ακόμα και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι η ανταρσία κατά του Δ. Μπίνου και η ίδρυση νέου συνδυασμού , δεν είχε κανέναν σκοπό  να διαφυλάξει  δήθεν τον Δήμο και  τους θεσμούς. Επεδίωκαν απλά τα καλά και συμφέροντα τα δικά τους και μια πολύ κλειστής κλίκας . Με τον τρόπο λειτουργίας τους έχουν ζημιώσει πάνω από 4 εκατομμύρια  τον Δήμο σύμφωνα με μερίδα της αντιπολίτευσης .

Το χειρότερο δε είναι ότι έχουν φέρει σε αδιέξοδο , αρκετά νέα πρόσωπα που βιάστηκαν να κάνουν την επιλογή τους στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής. Οι περισσότεροι δε αναζητούν τρόπο  να διαφοροποιηθούν και να επιλέξουν άλλους συνδυασμούς.

 Αντιλαμβάνονται ότι τους θέλουν ως ψηφοκουβαλητές , αφού ο Δήμαρχος φροντίζει με τον τρόπο του να αβαντάρει  μόνο μια στενή ομάδα που έχει την δική του νοοτροπία και πλήρη υποταγή στις πρακτικές του.

 

 

 



Οι αγρότες της Αλμωπίας  δεν επλήγησαν μόνο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Πολλά χωράφια έχουν καταστραφεί, εξαιτίας της αδυναμίας των αγροτών να ποτίσουν. Οι εικόνες απ' το αγρόκτημα Αριδαίας - Υδραίας είναι ενδεικτικές. Πέρασε το μισό καλοκαίρι και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.




 

5 σχόλια:

  1. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον νερό φύλακα της αριδαιας τον βολίδα!! Για την μεγάλη π4οσπαθεια και προσωπικη δουλειά που κάνει για να μπορέσει να έρθει το νερό στον κάμπο μας όσο και να χτυπάει το χέρι και όσο και να φωνάζει η αρμόδιοι δεν συγκινούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατημένα κτήματα τα παρουσιάζεται ως απόρροια της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής ;;;; Απαράδεκτη αντιπολιτευτική δημοσιογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε δες το καλαμπόκι δίπλα στου τσεχιληδη το πρατήριο απέναντι από το κινεζικό.Κι εκείνο παρατημένο είναι ?

      Διαγραφή
  3. Φίλε Πέτρο προτιμώ να βλέπω ο ίδιος από το νά διαβάζω ανακρίβειες.εχουμε μάτια και κρίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σαμανδη είμαι 35 χρόνια αγρότης και ξέρω πολύ καλά πως τα προβλήματα πάντα υπάρχουν και μπορώ να πω πως Με αυτόν τον δήμαρχο τα προβλήματα είναι λιγότερα από άλλες χρονιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)