Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Χολή για τον «αδιάβαστο» Φλωρίδη...



Η δυσφορία βουλευτών της ΝΔ που δεν υπουργοποιήθηκαν και είδαν να μπαίνουν στο κυβερνητικό σχήμα 19 εξωκοινοβουλευτικοί... υπουργοί και υφυπουργοί, είχε εκφραστεί αμέσως με την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και τώρα, η «πατάτα» του Γιώργου Φλωρίδη κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, έρχεται, όπως λένε, να επιβεβαιώσει τη δυσφορία τους.

Όπως λένε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις, ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης πιάστηκε «αδιάβαστος» κατά την κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία επιβεβαιώνοντας τις σοβαρές ενστάσεις τους για τους «αλεξιπτωτιστές» που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να υπουργοποιήσει σε βάρος βουλευτών της ΝΔ που έδωσε τη μάχη κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της παράταξης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, κατά βουλευτές της ΝΔ, υπέπεσε σε δύο πολύ μεγάλα λάθη. Το πρώτο, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε στη Βουλή να μην γνωρίζει  ποιο κόμμα είχε  είχε φέρει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών κατηγορώντας, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως εμπνευστή του νομοθετήματος. «Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι η ΝΔ ψήφισε τη σχετική τροπολογία τον Νοέμβριο του 2019», επισημαίνουν δηκτικά, προσθέτοντας ότι «η πολύ αυτοπεποίθηση βλάπτει το κόμμα».

Το δεύτερο μεγάλο φάουλ του Γιώργου Φλωρίδη κατά βουλευτές της ΝΔ είναι ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε προσωπική άποψη και έσπευσε να προαναγγείλει αλλαγή της ρύθμισης που προβλέπει  το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη.

Για την ιστορία να πούμε ότι αν και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πίεζαν επί ώρα τον Φλωρίδη να επανέλθει στο βήμα της Βουλής και να πάρει πίσω την ανακοίνωση που έκανε, εκείνος αρνήθηκε προβληματίζοντας το Μαξίμου για την εξέλιξη της επιλογής του...

avgi.gr

 

11 σχόλια:

  1. Ρε κακομοίρηδες ότι και να λέτε τα ζωντανά δε νογάνε. Κούλη μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ότι και να γράφετε, ότι και να λένε οι υπουργοί, όσοι και να πεθαίνουν σε καρότσες αγροτικών, ότι μαραφέτι και να σας μερεμετιάζει ο Γίγαντας Κούλης, ΔΕΝ ΝΟΓΑΤΕ ΡΕ ΖΩΝΤΑΝΑ,
    Κούλαρε σκίστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως σε πείραξε το σκίσιμο που έφαγες εσύ και παραμιλάς;Μάθε να το απολαμβάνεις γιατί θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.Ρώτα και το Σήφη,ξέρει αυτός.

      Διαγραφή
    2. Ρε ζωάδι πάλι λάθος καταλαβάινεις; Θα σας πηδάει ο Κούλης μέχρι να σβήσει ο ήλιος λέμε ρε.Ταγούδα εσύ.
      Ποιο Σήφη λες ρε; Τους αγαπητικούς στα Ανώγεια δε θα τους κουβαλάς εδώ. Εδώ μόνο Κούλης θα λες και θα βελάζεις.

      Διαγραφή
    3. Ρε χουντικέ του σύριζα δεν κατάλαβες ακόμη πως το 60% των ψηφοφόρων έφτυσε και τον Κούλη και τον Αlexis αφού δεν ψήφισε;Ούτε οτι είναι ελεύθεροι οι υπόλοιποι να ψηφίσουν ό,τι τους καυλώσει για να μιλήσω στη γλώσσα σου τη κουλτουριάρικη και οτι δεν είναι δικομματικό το παιχνίδι όπως κατηγορούσατε εσείς πάντα το πασόκ και τη νδ;Επίσης δεν κατάλαβες πως ο Κούλης μαζί με τους υπόλοιπους θα πηδάει κι εσένα δύο φορές;Μία για τον ίδιο λόγο και μία γιατί θα χάσεις το χαρτζηλίκι από το κόμμα.Συνέχισε όπως την προεκλογική περίοδο να το βουλώνεις γιατί με το αισχρό σου ήθος πολιτικό και προσωπικό έφτασε το κόμμα σου στο 20% και συνεχίζει να κατρακυλά οπότε σας ξαναβλέπω να αποτάσσετε το σύριζα και να ξαναγαπάτε το πασόκ.

      Διαγραφή
    4. Μη φωνάζεις ρε λέμε. Εδώ δεν είναι Ανώγεια να κρύβεσαι πίσω από αυτόν τον αγαπητικό σου τον Σήφη. Εδώ θα λες Κούλης και θα σ' αρέσει.
      Πες Κούλης να δω κάτι...

      Διαγραφή
    5. Δεν κατάλαβες.Μιλάω για το αφεντικό σου που σε πληρώνει να γράφεις και που σε φίμωσε προεκλογικά επειδή ήξερε πως γράφεις μαλακίες.Κούλη θα λέτε παρέα και θα κλαίτε γιατί εσείς με την ανικανότητα σας του δώσατε αυτοδυναμία.Επίσης μπορείτε(μη ντρέπεστε) να φωνάζετε και το άλλο σύνθημα που ταιριάζει και με το ήθος σας."πονάει αλλά μας αρέσει"Οι καλοί ακροδεξιοί της Κασίδως που παρακαλούσατε σας ψήφισαν τελικά;

      Διαγραφή
    6. Ρε μίλα καθαρά. Έχεις αγαπητικό το αφεντικό μου;
      Ντροπή του. Εμένα δε μ' αρέσουν αυτά τα πράματα.
      Τέτοια βλέπετε από την Κασίδω στη κελιά της αμαρτίας και παρασέρνεστε.
      Θες να βάλεις τα μεταξωτά και να φυσάει;

      Διαγραφή
  2. τώρα που θα δώσει και δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες εξωτερικού ο Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός άλλα 8 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυξεροι μάγκες ο πρώτος που κατέθεσε τροπολογία το 2014 για την απαλλαγή των τραπεζιτών ήταν ο Σταμενίτης μαζί με δύο βουλευτές της Πιερίας και της Πρέβεζας.
    Μάλιστα αργότερα ο Τσιπρας ως πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής είχε αναφερθεί σε αυτή την τροπολογία και με δηκτικό τρόπο είχε πει: Ψάχνω να βρω ένα Σταμενίτη και είναι εξαφανισμενος.....
    Πέτρο σαν καλός δημοσιογράφος που είσαι ψάξε και βρες το και θα δεις πόσο δίκιο έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)