Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Οι λεγεωνάριοι του Χ. Μπάτση

"ΛΑΦΥΡΑ" ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΜΠΑΤΣΗ

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 Είναι ολοφάνερο ότι ο σημερινός δήμαρχος Αλμωπίας  βρίσκεται σε δύσκολη θέση για να συγκροτήσει έστω και ένα υποτυπώδες αξιόλογο ψηφοδέλτιο. Μετά την πανηγυρική φιέστα σε πανάκριβο ξενοδοχείο  ευρύτερης  περιοχής  των Λουτρών  όπου παρουσίασε κάποιους υποψήφιους, τώρα τα βρίσκει πλέον όλα δύσκολα. Επιστρατεύει άτομα που με οποιονδήποτε τρόπο έχει ευνοήσει  τα ίδια ή συγγενικά τους πρόσωπα με δουλειές από τον Δήμο ή τα Λουτρά. Προσεχώς θα παρουσιάσουμε εκτενώς τι έχει πάρει ο καθένας τους , για να μην κοροϊδεύουν τους δημότες ότι δήθεν αγαπούν τον τόπο. Δίνουν απλά και κατανοητά την εντύπωση ότι είναι απλά «λεγεωνάριοι». Ίσως δεν είναι τυχαίο που στο δημοτικό συμβούλιο  η τακτική αυτή ονομάστηκε ως «λάφυρο» της παράταξης Μπάτση. Από την άλλη πλευρά ικανά και αξιόλογα άτομα απομακρύνονται από τον σχεδιασμό τους να πλαισιώσουν τον συνδυασμό του ,βλέποντας την γενική αντιπάθεια  που έχει δημιουργήσει με τον εγωιστικό  και αλαζονικό της τρόπο λειτουργίας. Η απόδοσή της σε όλους σχεδόν τους τομείς είναι πολύ μικρή για ένα Δήμο , όπως αυτός της Αλμωπίας. Εκτός από την άρδευση με τις γεωτρήσεις , η κατάσταση παντού είναι τραγική. Ευτυχώς στο θέμα των γεωτρήσεων  η περιοχή στάθηκε τυχερή που μετά από προσφυγές την ανέλαβε ο Γ.Πασχαλίδης , εξπέρ του είδους που αποκαθιστά κάθε βλάβη σε χρόνο ρεκόρ.  Και αυτό το έργο ο Δήμος ήθελε παρανόμως να το αναθέσει σε εταιρία από την Πελοπόννησο.

 

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

 

Ήδη κυκλοφορούν  πολλά για τις απ ευθείας αναθέσεις στο ίδια  ή συγγενικά τους πρόσωπα με ελάχιστες  εκπτώσεις που έχουν ζημιώσει τον Δήμο με εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί η αντιπολίτευση ,η οποία δεν πήρε ποτέ καθαρές απαντήσεις σε όσες ερωτήσεις και αν έκανε . Πηγές που γνωρίζουν από τις σχετικές διαδικασίες υποστηρίζουν ότι μπορεί να εμπλακούν  σε ελέγχους του ΣΔΟΕ και οι προμηθευτές για να διαπιστωθεί  αν το επίμαχο χρονικό διάστημα των προμηθειών υπάρχουν τα αντίστοιχα  παραστατικά στοιχεία.

Για το θέμα της ανώνυμης καταγγελίας  που φέρει την σημερινή δημοτική αρχή να εμπλέκεται σε  σωρεία ζητημάτων  κακοδιοίκησης αρκετοί τα βάζουν με τον ανώνυμο  καταγγέλλοντα , χωρίς να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της. Υπάρχουν όμως και πολλοί που πιστεύουν ότι  δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με κομματική εντολή. Εκείνο φυσικά που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι  μια δημοτική αρχή που να μην παρουσιάζει ως μέγιστο επίτευγμα τα αυτονόητα που θα μπορούσε να διεκπεραιώνει και ένας απλός υπάλληλος. Να χαράξει μια νέα ρεαλιστική  πορεία που να αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλης της επαρχίας. Και να μην λειτουργεί με γνώμονα την σκληρή και απάνθρωπη τακτική της ψηφοθηρίας.

 

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά Πέτρο. Κακοδιαχείριση και Βολεμένοι φτάνει πια. Δεν πάει άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το σκεφτούν καλά όλοι αυτοί οι βολεψάκηδες πριν μπουν σε κάτι τέτοιους συνδυασμούς. Καλά θα κάνετε όταν έρθει η ώρα να δημοσιεύσετε πόσα ροκάνισαν από τον Δήμο. Να μην κάνετε πίσω

      Διαγραφή
  2. Τι ανακάλυψες; όλοι είναι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για φυλακή είναι όλοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)