Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ελληνικό Narcos στον Τύρναβο: Αυτές είναι οι «χρυσές» φυτείες αξίας 10 εκατ. ευρώ

Ελληνικό Narcos στον Τύρναβο: Αυτές είναι οι «χρυσές» φυτείες αξίας 10 εκατ. ευρώ
 
 
 
Δέκα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το χρηματικό όφελος από τα 3.700 δενδρύλλια κάνναβης στον Τύρναβο Λάρισας.
Μεγάλες φυτείες με 3.700 δενδρύλλια κάνναβης, έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές στον Τύρναβο Λάρισας, όπου στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ.

Στον χώρο των φυτειών υπήρχε πλήρες δίκτυο άρδευσης, σκαπτικά εργαλεία, αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, ενώ παράλληλα, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα με διάφορα είδη διαμονής, ρουχισμό και μαγειρικά σκεύη. Επίσης, σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε αυτοσχέδιο υπό κατασκευή ξηραντήριο.

Η φυτεία είχε φύλακες που ήταν έτοιμοι να ειδοποιήσουν σε περίπτωση που εμφανιστούν αστυνομικοί, ενώ υπήρχαν υπεύθυνοι για το πότισμα και τη συντήρηση του χώρου. Οι φυτείες καλλιεργήθηκαν σε δύσβατη περιοχή για να μην είναι εύκολα προσβάσιμες από πολίτες ή αστυνομικούς, ενώ τα δενδρύλλια είχαν ύψος έως 1,5 μέτρο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβήθηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν ένοπλοι στο χώρο και έτσι «επιστρατεύτηκαν» άνδρες της ΕΚΑΜ για την ακινητοποίηση των δραστών.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες (δύο άντρες και μία γυναίκα), ανάμεσά τους 60χρονος που θεωρείται αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι δύο μεγάλες φυτείες που εντοπίστηκαν εκτείνονταν σε δύο διαζώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από τη συγκομιδή, υπολογίζεται άνω των 10.000.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε προχθές το πρωί, 19 Ιουλίου 2023, και αιφνιδίασε το κύκλωμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Κύρια Ανάκριση.

larisa narkotika 1

larisa narkotika 3

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)