Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ: Δίκαια η κορυφαία εκδήλωση

 Έπεσε  την Κυριακή η αυλαία  για τα 23α Ποζαρίτικα στο Λουτράκι . Δικαιολογημένα και φέτος, έτσι απλά για μια ακόμα φορά, ήταν η κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού  σε όλη την Μακεδονία . Την Κυριακή παραβρέθηκε πολύς κόσμος , αλλά και επίσημοι.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , δήλωσε ενθουσιασμένος από τις εκδηλώσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο μέλλον χρειάζεται μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου , ώστε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα. Αναφέρθηκε σύντομα στα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι σύντομα η διαδρομή ΑΛΜΩΜΙΑ- ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ , θα γίνεται σε μισή ώρα.


Ο  Αντιπεριφερειάρχης  Δάνης Τζαμτζής που συμμετέχει στα Ποζαρίτικα ανελλιπώς  από το ξεκίνημά τους , εξήρε την προσπάθεια  του Συλλόγου , αναφερόμενος παράλληλα και στην προηγούμενη διοίκηση που τα ξεκίνησε  και τα καθιέρωσε. Αναφέρθηκε πολύ σύντομα και σε έργα της περιφερειακής ενότητας Πέλλας στην περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου ήταν και ο χαιρετισμός του περιφερειακού συμβούλου Πέτρου  Ζέρζη.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατυίας Λάκης Βασιλειάδης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χ. Μπάτσης , αναφέρθηκε στην συνεργασία της επιχείρησης των Λουτρών  Πόζαρ , στην οποία είναι και πρόεδρος με τον πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο νέων που διοργανώνει το φημισμένο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ.

Αναφέρθηκε ακόμα σε μια σειρά έργων και δράσεων στα Λουτρά Πόζαρ.

Εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα , ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου  αναβίωσε το έθιμο του προξενιού  στα παλαιότερα χρόνια.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 

 Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων, ο Ιερός Ναός σε συνεργασία με τον σύλλογο και τον σύλλογο νέων του χωριού , απένειμε βραβεία και χρηματικά ποσά σε μαθητές  του δημοτικού σχολείου και άλλους που φοιτούν σε γυμνάσιο, λύκειο και επιτυχόντες στα ΑΕΙ.  Τις απονομές έκανε ο εφημέριος του χωριού π. Σολομών Ελπασίδης , ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την αγαστή συνεργασία .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου Αντώνης Λιπίτκας  αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια τόνισε ότι μέρος των εσόδων από το Φεστιβάλ Πόζαρ διατίθεται για τα παιδιά  που σπουδάζουν , έστω και με την μορφή του μικρού  οικονομικού βοηθήματος , για την προσπάθειά τους στις σπουδές τους , αλλά  την προσφορά τους  σε ότι τους ζητείται. 

 

Συγκεκριμένα

Η ενορία του χωριού έδωσε 50 ευρώ στους μαθητές του χωριού οι οποίοι προήχθησαν στο Γυμνάσιο, 100 σε αυτούς που προήχθησαν στο Λύκειο και 150 σε αυτούς που προήχθησαν το Πανεπιστήμιο.

 Επιπλέον το ΔΣ των Λουτρών έδωσε άλλα 50 ευρώ έξτρα στους απόφοιτους του γυμνασίου και στα παιδιά που πέρασαν στις πανελλήνιες.

Επίσης ο Σύλλογος Νέων Λουτρακίου που διοργανώνει το πολύ πετυχημένο Φεστιβάλ Πόζαρ, προσέφερε:

 - Μια τσάντα ανακύκλωσης με ένα παγούρι και ένα βιβλίο για την ανακύκλωση, σε συνεργασία με το κάθε κουτί μετράει, για όλα τα παιδιά του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού!

 -1000€ για αγορές γραφικής ύλης παιχνιδιών κλπ στον παιδικό σταθμό

 -1000€ για αγορές γραφικής ύλης παιχνιδιών κλπ στο νηπιαγωγείο

 -50€ δωροεπιταγή σε κάθε παιδί του δημοτικού για αγορά γραφικής ύλης για την νέα σχολική χρονιά

 -Τηλεόραση 43’’ για τα παιδιά που πέρασαν τις πανελλήνιες, αξίας 400€

 -Για κάθε παιδί που θα πάει φέτος Β´ ΛΥΚΕΙΟΥ δωροεπιταγή αξίας 200€ για τα δίδακτρα στα φροντιστήρια τους

 -Και για κάθε παιδί που θα πάει φέτος Γ´ ΛΥΚΕΙΟΥ 400€ δωροεπιταγή για τα δίδακτρα των φροντιστηρίων!

 
















ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης  δημοτικοί  και υποψήφιοι σύμβουλοι , οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλμωπίας

Δ.Μπίνος  , ο οποίος είχε και θερμή χειραψία με τον Περιφερειάρχη, και συνεργάτες του ,

 

 ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Παρούτογλου με συνεργάτες του, ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Πασόης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου  Χρήστος Τσάπας

Ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά με την ορχήστρα ΤΣΙΠΑΡΗ , που για μια ακόμα φορά ήταν καταπληκτική.

 Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Μπαϊράμης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση  της εκδήλωσης , ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)