Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Σκληρά μέτρα από ΕΛ.ΑΣ. μετά το φιάσκο: Drone, ελικόπτερο και ΜΑΤ από την επαρχία για το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ

Σκληρά μέτρα από ΕΛ.ΑΣ. μετά το φιάσκο: Drone, ελικόπτερο και ΜΑΤ από την επαρχία για το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ
 
 
 
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον αποψινό αγώνα Παναθηναϊκού-Μαρσέιγ στη Λεωφόρο. Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
Και ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα του 29χρονου Μιχάλη που δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές και ξεψύχησε από ακατάσχετη αιμορραγία στα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκανς στην OPAP Arena, η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό για τον αγώνα που θα διεξαχθεί απόψε στις 21:00, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ.

Όλα αυτά, μετά το τεράστιο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες, αφού έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν από πολλές πλευρές ότι οι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατευθύνονται στην Αθήνα και διασχίζουν οδικώς όλη την Ελλάδα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για νέα επεισόδια, μιας και οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της ΑΕΚ. Η ανησυχία γιγαντώνεται μετά από πληροφορίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, που υποδεικνύουν ότι ανάμεσα στους οπαδούς της Ντιναμό ήταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Όπως μετέδωσε ρεπορτάζ του OPEN, απόψε στη Λεωφόρο, αναμένονται διμοιρίες των ΜΑΤ ακόμα και από την επαρχία. Επίσης, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ θα είναι σε επιφυλακή στην γύρω περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ ένα drone της αστυνομίας αλλά και το ελικόπτερο θα επιτηρούν την Αθήνα.

Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 94 από τους 104 συνολικά συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία πιστεύει ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη που δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Ωστόσο, ακόμα ψάχνουν 50 άτομα που υπολογίζουν ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φύγουν από τη χώρα.

Η μεταφορά τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, με τρία λεωφορεία της αστυνομίας, με τα οποία μεταφέρθηκαν από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)