Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Κι όμως. Τα προεκλογικά φαινόμενα στην Αλμωπία ...απατούν.


ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑς 

ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


 

 

Τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές   και τα διάφορα σενάρια , δίνουν και παίρνουν . Κοντά σε αυτά και τα προγνωστικά  για την τελική τους έκβαση. Η δημοσιοποίηση των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων , έδωσε μια δυναμική την οποία ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν .

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων έφερε σε δεύτερη μοίρα την ύπαρξη των όποιων έστω και στοιχειωδώς προγραμμάτων . Άλλωστε ελάχιστα ενδιαφέρει μέχρι στιγμής αυτό.

Επειδή γενικότερα ευημερούν οι αριθμοί και δεν ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα , ένα σημαντικό κομμάτι προεκλογικά ασχολείται με τους αριθμούς. Όσο περνάει ο καιρός όμως οι διάφοροι μύθοι  καταρρίπτονται .

Ο σημερινός δήμαρχος είναι ίσως στη δυσκολότερη θέση. Όντας στην εξουσία είναι φυσικό  να έχει την φθορά από την μη ορθή κυρίως άσκηση της  κατά την διάρκεια της θητείας του . Είναι γενικά παραδεκτό ότι –καλώς ή κακώς – έχει την χειρότερη έξωθεν καλή μαρτυρία  , από όλους τους δημάρχους,που πέρασαν  . Έχει να αντιμετωπίσει και την παράδοση που θέλει τους εν ενεργεία δημάρχους να μην εκλέγονται την επόμενη φορά. Αν και είχε λόγω των κυβερνητικών εγκυκλίων να διοικεί όπως θέλει με τους ελάχιστους συμβούλους που είχε , δεν κατάφερε  να προχωρήσει σχεδόν κανένα θέμα. Λόγω κόβιτ , ουσιαστικά δεν είχε καμία αντιπολίτευση . Αντίθετα λόγω κόβιτ υπήρχαν πολλές έκτακτες χρηματοδοτήσεις και η δυνατότητα  να κάνει πολλές προσλήψεις, στις οποίες προχώρησε με γνώμονα μόνο να φτιάξει έναν εκλογικό μηχανισμό , αποκλείοντας και αδικώντας μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Το ίδιο  έγινε και με τα δίμηνα στα Λουτρά Πόζαρ.

Πρώτον , δεν μπόρεσε να περάσει στην κοινή γνώμη το αυτονόητο. Ότι η επιχείρηση  κατά ένα μεγάλο μέρος λειτουργεί μόνο με αυτό τον τρόπο. Οι προσλήψεις όμως με δίμηνα γινόντουσαν με μοναδικό στόχο την δημιουργία   ψηφοθηρικού στρατού, αποκλείοντας μία μεγάλη μερίδα δημοτών. Το ίδιο με τις προμήθειες (πολλές φορές μάλιστα από επιχειρήσεις εκτός νομού)

Η επικοινωνιακή πολιτική , παρά το γεγονός ότι είχε προσλάβει πλήθος ειδικών συνεργατών  για αυτό το αντικείμενο και η πολιτική ενημέρωσης  του κόσμου ήταν τελείως ανύπαρκτη Σε γενικές γραμμές ήταν από τους  μοναδικούς συνδυασμούς των τελευταίων χρόνων που έκανε τόση αντιπολίτευση στον εαυτό του .

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌς ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΎ ,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΆ , ΓΙΑ ΌΣΟΥς ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΠΡΌΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΣΚΛΗΡΌς ΚΑΙ ΑΝΕΛΈΗΤΟς.

Υπάρχουν οι «προνομιούχου εν ενεργεία ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που αξιοποίησαν καθε ρουσφέτι  που έκαναν λόγω πόστου. Ένα ακόμα μεγάλο «αγκάθι» είναι ο κουμπάρος του Δημάρχου. Τον ανέσυρε από την αφάνεια , διορίζοντας τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ. Παράλληλα του άφησε την ευχέρεια να διαχειριστεί εν λευκώ όσα χρήματα ήθελε για την διεξαγωγή δήθεν εκδηλώσεων , που κόστισαν πανάκριβα και είχαν σαφώς πολύ μικρότερη απήχηση από το κόστος.

Υπάρχουν οι υποψήφιοι που μπήκαν από υποχρέωση  γιατί τους είχαν δοθεί κάποια πόστα, ή είχαν δοθεί γενναίες προμήθειες ή έργα. Αυτοί γνωρίζουν ότι είναι νεροκουβαλητές , αλλά γνωρίζουν ότι σε περίπτωση νίκης θα καρπωθούν τα λάφυρα. Για τον λόγο αυτό αναζητούν κορόιδα  ψηφοφόρους που θα ενισχύσουν απλά τις δικές τους επιδιώξεις  για προσωπική αποκατάσταση. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν θα βρουν και πόσα τέτοια κορόιδα.

Φυσικά ο συνδυασμός του δημάρχου δεν θα παραδοθεί αμαχητί .Είναι όμως αδύνατο να πετύχει το παραμικρό , καθώς κάνει το παν  να  μην αλλάξει έστω και στο παραπέντε  την επικοινωνιακή πολιτική . Ίσως γιατί παρασκηνιακά έχει κάποιες διαβεβαιώσεις από «διάφορα παράκεντρα»

Παράκεντρα , όμως που έχουν καλύτερα  σενάρια και ήδη τα έχουν θέσει σε λειτουργία.

 

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Νίκος Παρούτογλου  χωρίς αμφιβολία αξιοποίησε  με τον καλύτερο τρόπο , όλο το χρονικό διάστημα  που πέρασε. Συγκρότησε έναν συνδυασμό με τα περισσότερα άτομα. Κατάφερε πολύ πριν από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων να έχει έναν «αέρα που τον διευκόλυνε στην επιλογή των υποψηφίων . Κατάφερε άγνωστο πως , γενικότερα να έχει το καλύτερο εκλογικό κλίμα . Δεν είναι τυχαίο  που πολλοί μιλούσαν για εκλογή και από την πρώτη Κυριακή . Η τελική σύνθεση του ψηφοδελτιου  με διάφορες βεβιασμένες και περίεργες κινήσεις , απομάκρυνε αυτό το ενδεχόμενο.(το οποίο υπό προϋποθέσεις παραμένει υπαρκτό.). Πολλοί μάλιστα από αντίπαλα στρατόπεδα άρχισαν να κάνουν λόγο  για «φούσκα» που υπερτιμήθηκε και ότι δεν αποκλείεται να μείνει και εκτός δεύτερου γύρου. Κάτι που μοιάζει με πολύ παρατραβηγμένο σενάριο. Μέχρι στιγμής φαίνεται αδιανόητο να μην  μπει στον β΄γύρο

Ασφαλώς έχει και το αβαντάζ  του καινούργιου , αφού δεν έχει εκλεγεί δήμαρχος. Τον βαραίνει βέβαια ο ένας χρόνος συγκυβέρνησης με τον σημερινό δήμαρχο Χ. Μπάτση 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου . Εκείνο που του επισυνάπτουν περισσότερο δεν είναι η συνεργασία , αλλά οι όροι της, που δεν δημοσιοποιήθηκαν επίσημα ποτέ. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο επικοινωνιακό τρόπος με τους πολίτες. Είναι γενικά παραδεκτό ότι έχει σαφείς απόψεις και θέσεις για όλα και τις διατυπώνει απλά και κατανοητά .Έχει επιλέξει έναν τρόπο επικοινωνιακό που δεν φτάνει σε όλους τους πολίτες. Το πιο περίεργο δε είναι ότι ενώ γνωρίζει την αξία της  επικοινωνίας με τον κόσμο,  πολύ δεν ακολουθεί τον τρόπο που ακολουθούσε πριν από τρεις περίπου μήνες. Είναι προφανές ότι και οι δικοί του επικοινωνιλόγοι ( που αρκετοί επαϊοντες υποστηρίζουν ότι έχει , ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ. Κατά πόσο αυτό το κομμάτι μπορεί να του στοιχίσει εκλογικά θα φανεί σύντομα.

 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ

 

Οι αριθμοί (των υποψηφίων)  ασφαλώς με μια πρώτη ματιά τον φέρνουν σε δύσκολη θέη. Είναι γενικά παραδεκτό , ακόμα και από τους ανατιπάλους του ότι έχει συγκροτήσει  το πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο Υποψήφιοι   δημοτικοί συμβουλοι έχουν τεράστια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση , είναι πολυσυλλεκτικοί, απλοί και καταδεκτικοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Έχουν δώσει θετικά  δείγματα γραφής είτε στη θητεία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την ενασχόλησή σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα . Ο συνδυασμός κατά γενική ομολογία είναι σαφώς καλύτερος από την προηγούμενη φορα.

Τα όποια αρνητικά του είχε επισυνάψει  ο τοτε ο συνδυασμός του σημερινού δημάρχου  που διασπάστηκε  από τον δικό του , καταρρίφθηκαν στον πρώτο μήνα της διοίκησής . Κατάφεραν μέσα σε ένα μήνα να αποδείξουν στη πράξη  ότι εκείνο που τους έκανε να φύγουν από τον συνδυασμό του Δ. Μπίνου , δεν ήταν η διαφορά απόψεων ,αλλά το λεγόμενο προσωπικό συμφέρον  τους και τίποτε ΄’αλλο. Ο Δ. Μπίνος κατάλαβε αργά τις πολλαπλές παρασκηνιακές δολοπλοκίες μόνο όταν έχασε τις εκλογές . ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΎ ΔΙΚΟΊ ΤΟΥ Π’ΉΔΗΞΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΡΆΒΙ ΚΑΙ ΜΠΉΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟΥ Χ. Μπάτση . Φυσικά με το αζημίωτο , αφού πήραν πόστα με παχυλούς μισθούς.

Ο ίδιος προτίμησε να κάνει έναν συνδυασμό με λιγότερους  υποψηφίους , παρά να μπει σε διάφορες περίεργες διεργασίες.

Ο αριθμός των υποψηφίων από μόνος του άλλωστε δεν μετράει πάντα . Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου , που θέλει αξιοπρέπεια , ικανότητα και αξιοκρατία. Ο ίδιος έχει την καλή μαρτυρία από την προηγούμενη θητεία του  για διαφάνεια και απόλυτη εντιμότητα.Ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων αποτελεί ένα κάποιο πρόβλημα και θα χρειαστεί αρκετό τρέξιμο για να το ξεπεράσει. Κάτι που είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.

Είναι βέβαιο ότι τα σημερινά  αριθμητικά φαινόμενα εξαπατούν. Δεν είναι καθόλου απίθανο ότι μέχρι την μέρα των εκλογών ‘άλλοι να φουσκώνουν και άλλοι  να ξεφουσκώνουν

 Δημοσκοπησεις

Η έντονη φημολογία για την ύπαρξη  δημοσκοπήσεων , σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές τελικά έγιναν . Ο χρόνος που έγιναν τοποθετείται πριν την   συγκρότηση των ψηφοδελτίων. ‘Εγιναν με παραγγελία και και για λογαριασμό υποψηφίων δημάρχων . Η μία μάλιστα πληρώθηκε από εταιρία του Ν.ΕΥΒΟΊΑΣ. Και οι δύο δεν φέρουν τον σημερινό δήμαρχο πρώτο. Φυσικά μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων δεν υπάρχουν πληροφορίες για την διεξαγωγή ή όχι καινούργιας δημοσκόπησης . Συνεπώς  οι προηγούμενες μπορεί να είναι ενδεικτικές ,αλλά δεν αποτυπώνουν καμία σημερινή κατάσταση. Οι μόνες «δημοσκοπήσεις» είναι πλέον οι διάφορες εκτιμήσεις  του κόσμου .

 

10 σχόλια:

  1. Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής στον πρώτο γύρο πρώτος θα έρθει ο μπαρου με 700 ψήφους διαφορά, δεύτερο γύρο ο Μπάτσης θα πάρει την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων του Μπίνου και θα βγει αέρα δήμαρχος! περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν καταφέρει να κάνει το μπαμ ο Παρουτογλου τον πρώτο γύρο καλώς εάν πάνε δεύτερο γύρο τότε δήμαρχος θα είναι ο Μπάτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους. όσο για τους σχολιάζοντας καλό θα είναι να βάλουν τα ονοματάκια τους να τους δώσουμε συγχαρητήρια μετά τις εκλογές για την εύρεση του αποτελέσματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπινος Παρουτογλου δεύτερο γύρο και εννοείται δήμαρχος θα ειναι ο Μπινος.Δε συγκρινονται ουτε οι αρχηγοί αλλα ουτε και οι δημοτικοι..Σαφώς ο Μπινος εχει κανει ψηφοδέλτιο με άτομα που εχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν το δήμο.Δε πω το ίδιο ομως με το ψηφοδέλτιο του Παρουτογλου, πέρα από 2-3 ατομα, κανένα άλλο δεν εχει την ικονοτητα διοικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωρίζεις ότι ο κ Μπινός σε πολλά χωριά δεν μπόρεσε να κανει ψηφοδελτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟΠΙΚΟ

      Διαγραφή
  6. Τώρα μας φωτίσες πες καθαρά Τα προγνωστικα σου Κρις θεολο παρουτ και στη δεύτερη ο παρουτ βγάζει θεολογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)