Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Γιάννης Δήμου με τον Γ,. Τσεπκεντζή

Ο Ιωάννης Δήμου γεννήθηκε και ζει στην Αγία Φωτεινή, είναι μονογονέας και πατέρας τεσσάρων παιδιών τα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στους κλάδους της γεωπονίας και της μουσικής. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Έδεσσας “Ο Άγιος Στυλιανός”.
Ασκεί το επάγγελμα του αγρότη παράγοντας μήλα και κεράσια. Είναι μέλος του Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς και δραστηριοποιείται ως πωλητής λαϊκών αγορών. Εχει εκσυγχρονίσει τις μεθόδους καλλιέργειας που χρησιμοποιεί, καθώς επισκέπτεται συστηματικά εμπορικές εκθέσεις που αφορούν τη δενδροκομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό να αξιοποιεί νέους τρόπους διαχείρισης των προϊόντων του.
Ενδεικτικά, στο 90% της παραγωγής του χρησιμοποιεί νέα συστήματα διαμόρφωσης δέντρων και επιλέγει ποικιλίες συνυπολογίζοντας την κλιματική αλλαγή. Βασικός μελλοντικός του στόχος είναι η βιολογική γεωργία.
Η ενασχόληση του με τις τέχνες και τον πολιτισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία μέσα από τον χορό και την παραδοσιακή μουσική. Στο παρόν συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης καθώς είναι ενεργό μέλος του Εδεσσαικού Θεάτρου, ομάδας κρουστών της πόλης και πολιτιστικών συλλόγων, επιπλέον ήταν μέλος της Χορωδίας Δήμου Έδεσσας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)