Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μέιν - Επικίνδυνος και με στρατιωτική εμπειρία

Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μέιν - Επικίνδυνος και με στρατιωτική εμπειρία
 
«Αστακός» η περιοχή Λιούστον του Μέιν μετά το περιστατικό μαζικών πυροβολισμών
Άφαντος συνεχίζει να παραμένει ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο Μέιν των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ως δράστη τον 40χρονο Ρόμπρτ Καρντ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη από τη στιγμή που πυροβολεί που δείχνουν τον δράστη να φοράει ένα καφέ χακί μπουφάν, μπλε παντελόνι τύπου κάργκο και με το όπλο έτοιμο να πυροβολήσει.

Επιπλέον, φέρεται να νοσηλεύτηκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι και αφέθηκε ελεύθερος μετά από παραμονή δύο εβδομάδων.

Οι Αρχές του Λιούστον έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό «χτενίζοντας» την περιοχή του Λιούστον περιγράφοντά τον ως οπλισμένο και επικίνδυνο.

Για αυτόν τον λόγο, έχει δοθεί εντολή στους κατοίκους της περιοχής αλλά και των γύρω πόλεων να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας του συμβάντος.

Η αστυνομία του Lewiston λέει ότι αρκετοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεοτέρας. 

Ενεργός λοχίας του αμερικανικού στρατού μέχρι πριν 20 εβδομάδες ο μακελάρης του Μέιν

Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής, ενώ έχει δοθεί εντολή στα νοσοκομεία της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο πολλών θυμάτων από μαζικούς πυροβολισμούς.

Αστυνομικοί φρουρούν το Central Maine Medical Center στο Lewiston

Άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν

Μάρτυρας λέει ότι άκουσε δέκα πυροβολισμούς

Ένας μάρτυρας της επίθεσης περιέγραψε πώς άκουσε περίπου δέκα πυροβολισμούς, νομίζοντας ότι ο πρώτος ήταν ένα μπαλόνι που έσκασε.

Χτύπησε σε τρία σημεία

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, φερόμενος ως δράστης έκανε τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι, ιδίως για παιδιά, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart.

μειν ηπα δολοφονια πυροβολισμοι δραστης

Την πληροφορία πως ένοπλος διαπράττει επιθέσεις με σκοπό να σκοτώσει κόσμο («active shooter situation», στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου) στη Λιούιστον επιβεβαίωσε μέσω X η πολιτειακή αστυνομία της Μέιν, καλώντας τους πολίτες να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», ή να παραμείνουν στα σπίτια τους «με τις πόρτες κλειδωμένες» καθώς αστυνομικοί επιχειρούν σε διάφορες τοποθεσίες.

Έτοιμο να συνδράμει και το FBI

Όπως μεταδίδει το Sky News, το FBI δηλώνει έτοιμο να συνδράμει στην έρευνα.

Το γραφείο είπε ότι συντονίζεται με τοπικούς κρατικούς και ομοσπονδιακούς παράγοντες επιβολής του νόμου.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με οποιουσδήποτε διαθέσιμους πόρους χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε αποδεικτικά στοιχεία, της ερευνητικής και τακτικής υποστήριξης, καθώς και της βοήθειας στα θύματα», ανέφερε το τμήμα.

Δείτε φωτογραφίες: μειν ηπα δολοφονια πυροβολισμοι δραστης 

μειν ηπα δολοφονια πυροβολισμοι δραστης

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)