Την Ελλάδα εκπροσώπησε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και
το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας φέτος 20-102023.
Το θέμα φέτος ήταν «Μεγαλώνοντας Σπουδαίους Chefs- Υγιεινή Διατροφή Ένα
ισορροπημένο πιάτο»
Είναι η τρίτη φορά που η Αριδαία σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και το
Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκπροσωπεί τη χώρα στην γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας
Αρχιμαγείρων»WolldChefs.
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι σπουδαστές
Chefs του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, οι εκπαιδευτές και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου
Ελλάδος ,Θεόδωρος Κουρατζόγλου και Ευστάθιος Λαζαρίδης Ευστάθιος ενώ το ΔΙΕΚ Αριδαίας
εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Γεώργιο Γιόρτσο.Την εκδήλωση πλαισίωσε
επιστημονικά η Κλινική Διαιτολόγος Μαρία Λαγούδη.
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για
την υποστήριξη τον Διευθυντή του Σχολείου Γεώργιο Λιούγκα αλλά και την Οικοτεχνία
Γεώργιος Σούδης για την ευγενική χορηγία πρώτων υλών και φυσικά τους Εκπαιδευτικούς
του 1ου Δημοτικού που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου.
Τα παιδιά μας, έμαθαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την ανάγκη για διατροφή
μέσα από ένα Ισορροπημένο πιάτο ενώ βιωματικά συμμετείχαν στη δράση της σποράς
επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών, την επιλογή των συστατικών ενός ισορροπημένου
πιάτου και φυσικά παρασκεύασαν με την καθοδήγηση των Chefs μικρογεύματα που
βασίζονται στις αρχές της υγιεινής-ισορροπημένης διατροφής
Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να βρίσκουν πάντα ανταπόκριση όπως ακριβώςτα τελευταία
χρόνια συμβαίνει στην περιοχή μα και να καθιερώνουν κουλτούρα θετικών μηνυμάτων
όπως η Υγιεινή Διατροφή.
Με εκτίμηση
Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να παράγουμε μη γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και να βρούμε σπόρους ζαμαντσκους η τροφή και η γυμναστική είναι η σωστή διαβιωση
ΑπάντησηΔιαγραφή