Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Μεγαλώνοντας Σπουδαίους Chefs


 


 

 Την Ελλάδα εκπροσώπησε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και

το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας φέτος 20-102023.

Το θέμα φέτος ήταν «Μεγαλώνοντας Σπουδαίους Chefs- Υγιεινή Διατροφή Ένα

ισορροπημένο πιάτο»

Είναι η τρίτη φορά που η Αριδαία σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και το

Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκπροσωπεί τη χώρα στην γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας

Αρχιμαγείρων»WolldChefs.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι σπουδαστές

Chefs του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, οι εκπαιδευτές και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου

Ελλάδος ,Θεόδωρος Κουρατζόγλου και Ευστάθιος  Λαζαρίδης Ευστάθιος ενώ το ΔΙΕΚ Αριδαίας

εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Γεώργιο Γιόρτσο.Την εκδήλωση πλαισίωσε

επιστημονικά η Κλινική Διαιτολόγος Μαρία Λαγούδη.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για

την υποστήριξη τον Διευθυντή του Σχολείου Γεώργιο Λιούγκα αλλά και την Οικοτεχνία

Γεώργιος Σούδης για την ευγενική χορηγία πρώτων υλών και φυσικά τους Εκπαιδευτικούς

του 1ου Δημοτικού που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Τα παιδιά μας, έμαθαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την ανάγκη για διατροφή

μέσα από ένα Ισορροπημένο πιάτο ενώ βιωματικά συμμετείχαν στη δράση της σποράς

επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών, την επιλογή των συστατικών ενός ισορροπημένου

πιάτου και φυσικά παρασκεύασαν με την καθοδήγηση των Chefs μικρογεύματα που

βασίζονται στις αρχές της υγιεινής-ισορροπημένης διατροφής

Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να βρίσκουν πάντα ανταπόκριση όπως ακριβώςτα τελευταία

χρόνια συμβαίνει στην περιοχή μα και να καθιερώνουν κουλτούρα θετικών μηνυμάτων

όπως η Υγιεινή Διατροφή.

Με εκτίμηση

Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να παράγουμε μη γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και να βρούμε σπόρους ζαμαντσκους η τροφή και η γυμναστική είναι η σωστή διαβιωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)