Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη: Τι θα κάνει με το «Πολιτικό Κέντρο» και τον «πρωινό καφέ» - Επίθεση στους «9»

Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη: Τι θα κάνει με το «Πολιτικό Κέντρο» και τον «πρωινό καφέ» - Επίθεση στους «9»
 
 
Η επίθεση κατά των 9 βουλευτών που αποχώρησαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Η αποχώρηση των 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ήδη ιστορία, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία τονίζει με τον εμφατικό τρόπο πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ κοιτάνε ήδη την «επόμενη μέρα», αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ενώ σε ό,τι αφορά στους «9», αυτοί πλέον είναι εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι άρα αντίπαλοι.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι επιθέσεις που θα εξαπολύσουν το επόμενο διάστημα τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο στενός πυρήνας των βουλευτών που τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα του θα είναι διαρκείς και έντονες.

«Πολιτικό Κέντρο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί τη συγκρότηση ενός νέου οργάνου εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ονομάζεται «Πολιτικό Κέντρο». Αυτό ακριβώς θα προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αυτό ουσιαστικά αυτό θα χαράσσει θεσμικά τη στρατηγική του κόμματος απέναντι στα θέματα επικαιρότητας, τα οποία φιλοξενούνται στα ΜΜΕ. Είναι άγνωστο ακόμα ποια πρόσωπα θα επιλεγούν να συμμετάσχουν σε αυτό, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απαρτίζεται κι από πρόσωπα που δεν είχαν στηρίξει την υποψηφιότητά του. Η προοπτική είναι το «Πολιτικό Κέντρο» να «κουμπώσει» το επόμενο διάστημα με τα think tanks, τα οποία δουλεύουν αυτή την περίοδο στο φουλ.

«Πρωινός καφές»

Επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να συσταθεί άμεσα και η ομάδα που θα απαρτίζει τον λεγόμενο «πρωινό καφέ» και λέμε ήταν, διότι μετά τις σημερινές αποχωρήσεις, το θέμα αυτό πιθανότατα θα «παγώσει» και θα συζητηθεί θεσμικά κάποια άλλη στιγμή που οι συνθήκες θα είναι σαφώς καλύτερες. Εκεί, κάθε πρωί, θα συζητείται όλη η επικαιρότητα, με σκοπό τη χάραξη της στρατηγικής, όπως για παράδειγμα η αποδόμηση κάποιας διαρροής του Μεγάρου Μαξίμου ή η απάντηση σε κάποια δήλωση / τοποθέτηση υπουργού από τον αρμόδιο τομεάρχη.

Κλιμάκωση των επιθέσεων απέναντι στους «9»

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αποχώρηση των 9 βουλευτών δεν θα τελειώσει με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση. Οι επιθέσεις, έχοντας στο «στόχαστρο» τη Σία Αναγνωστόπουλου, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Χουσείν Ζεϊμπέκ, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη Μερόπ Τζούφη, τον Οζγκιούρ Φερχάτ, τη Φωτίου Θεανώ και τον Αλέξη Χαρίτση, αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. Ήδη αυτό φάνηκε από τη σημερινή δήλωση του συντονιστή ΕΠΕΚΕ, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τόνισε: «Μιλάμε για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότητας της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συστηματικό τρόπο στην αποχώρησή τους. Βάζουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει κι αυτό όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και στρώματα. Με συντριπτική πλειοψηφία στελεχών και μελών να στηρίζουν το αποτέλεσμα εκλογής θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην ανατροπή του από μία προοδευτική κυβέρνηση».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)