Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Πρωτοβουλία αστυνομικών: Όχι στο δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη»

ΟΠΚΕ - Αστυνομία 

 

Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία από αστυνομικό της ΟΠΚΕ, εξαπέλυσε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

 

Σε σχετική ανακοίνωση, αφού εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος, η Πρωτοβουλία απαιτεί «να κινηθούν όλες οι διαδικασίες γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να διευκρινιστεί πως φτάσαμε στο θλιβερό αυτό γεγονός».

Όπως σημειώνει, «δυστυχώς έχουμε γίνει μάρτυρες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σε τρεις θανάτους με θύματα παιδιά. Ως εν ενεργεία αστυνομικοί δεν πρέπει κανένας πλέον να λέει ότι ήταν η κακιά η ώρα».

Εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης, τονίζει πως «ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών, θεωρούμε ότι κάθε συνάδελφος που σέβεται το λαό δεν πρέπει να δεχτεί το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη". Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και πρέπει να μπει ένα τέλος».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «η έρευνα για τις αιτίες του θανάσιμου τραυματισμού του δεκαεπτάχρονου θύματος να προχωρήσει άμεσα και σε βάθος. Να μην υπάρξει ούτε υποψία συγκάλυψης. Όσοι συνάδελφοι υπηρετούμε, πρέπει να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)