«Χιλιάδες λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις – Έρχεται το τέλος μας»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης Γιώργος Μουτσογιάννης δηλώνει πως το νέο φορολογικό μέτρο θα οδηγήσει σε λουκέτο τις επιχειρήσεις που μετά κόπων και δακρύων επιβίωσαν τα τελευταία χρόνια. «Ήδη προερχόμαστε από μία δεκαετή οικονομική κρίση από μία υγειονομική κρίση και από μια ενεργειακή κρίση από τις οποίες Βλέπετε πόσες χιλιάδες λουκέτα έχουνε μπει σε ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε κάθετοι στην οριζόντια φορολόγηση και ζητούμε από την πολιτεία να πάρει πίσω αυτό το μέτρο» τονίζει και υπογραμμίζει πως «αυτό θα σημάνει την ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών».

“Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί έκτρωμα, καθώς με το πρόσχημα του περιορισμού της φοροδιαφυγής αυτό που στην ουσία πετυχαίνει είναι να φέρει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα στρώματα του κλάδου εξωθώντας τους στον εξωβελισμο από το επάγγελμα” επεσήμανε ο Δημήτρης Νταφόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και της επιτροπής αγώνα αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης Κώστας Σαμδάνης υπογραμμίζει πως το νέο νομοσχέδιο βαφτίζει φιροφυγα όποιον μικρό επαγγελματία δε δηλώσει εισοδήματα των 15 χιλιάδων ευρώ.

 

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη αυξήσει της φορολογικές τους εισφορές και δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ενώ τα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία των ήδη συσσωρευμένων χρεών των μικρών νοικοκυριών. Αυτά τα 600 εκατομμύρια δε θα τα λάβουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί δεν τα έχουμε να τα δώσουμε και θα καταλήξουν να τα χρεώσουν στα νοικοκυριά”, σημειώνει.

Αιχμές προς την κυβέρνηση εκτόξευσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως γνήσιος εκφραστής μιας χούφτας μερικών δεκάδων επιχειρηματικών ομίλων πήρε εντολή να “καθαρίσει” το πεδίο των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων», τόνισε.

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr & thesstoday.gr