«Φωτιές» έχουν ανάψει στην Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της μετωπικής σύγκρουσης του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε την Παρασκευή την απόσυρση της γενναίας νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα νομιμοποιήσει περίπου 30.000 χιλιάδες μετανάστες, που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας τουλάχιστον επί τρία χρόνια, με στόχο να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Η τροπολογία,
που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας,
συζητείται σήμερα στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ονομαστική
ψηφοφορία. Είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο προκαλώντας
εσωκομματικούς κραδασμούς και διαψεύσεις τότε από τον
κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έσπευσε προχθές να κατευνάσει τα πνεύματα.
Το ίδιο και ο υπουργός Εργασίας με «κατευναστικές» παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής. Ωστόσο, σήμερα ανέβασε τους τόνους με στόχο την ακροδεξιά πτέρυγα, προκειμένου να μην υπάρξουν «διαρροές» στη ψηφοφορία, που αναμένεται μέχρι αύριο.
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα
στη Νέα Δημοκρατία. Η διάταξη θα ψηφιστεί» ισχυρίστηκε ο Άδωνης
Γεωργιάδης αλλά σε ερώτηση για το εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία
απάντησε στέλνοντας το εξής μήνυμα:
«Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι δεν νοείται βουλευτής να μην ψηφίσει μια κεντρική πολιτική της κυβερνήσεως. Όταν αποφασίσεις να είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις τη δικιά σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες» υποστήριξε.
Κληθείς να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τον Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός σημείωσε πως δεν πρόκειται για έναν απλό βουλευτή αλλά για πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της δεξιάς παράταξης, που όπως είπε «έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από έναν βουλευτή».
Όμως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. θα υπερψηφίσουν τη διάταξη τονίζοντας ότι αυτή είναι σαφής, απηχεί την κοινή λογική, δεν είναι διάταξη ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναπαράγει την αντιμεταναστευτική ρητορική του επαναλαμβάνοντας τη λέξη «λαθρομετανάστης» και υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση δεν θα λειτουργήσει ως «pull factor» γιατί δεν αφορά όσους έρχονται τώρα στην Ελλάδα, αλλά όσους βρίσκονται τρία χρόνια.
Πηγή:efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου