Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για «πειρατές» συνδρομητικής τηλεόρασης - Συνελήφθη και πελάτης - «Διαφημίσεις» στα social media

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για «πειρατές» συνδρομητικής τηλεόρασης - Συνελήφθη και πελάτης - «Διαφημίσεις» στα social media
 
 
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε πελάτη συνδρομητικής τηλεόρασης. Βρήκαν τις συνομιλίες του με το κύκλωμα.
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για το «ξήλωμα» κυκλώματος «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι απώλειες των νόμιμων εταιριών παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης από τη δράση του κυκλώματος ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες κέρδισαν περίπου 460.000 ευρώ.

Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι τρεις στην Κρήτη. Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν δύο, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε έναν πελάτη μετά από επικοινωνίες του που βρέθηκαν με μέλη του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Αττική, Ηράκλειο Κρήτης, Ηλεία, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. Η καλά οργανωμένη επιχείρηση έγινε υπό την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η «διαφήμιση» των υπηρεσιών του κυκλώματος γινόταν μέσω των social media, με τους πελάτες να είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Το «δέλεαρ» ήταν η πολύ χαμηλή τιμή που προσέφεραν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στον Ανακριτή. Εντός της ημέρας το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα
από τα μεγαλύτερα κυκλώματα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ σημειώνουν ότι σε δεύτερο χρόνο (κατά την κύρια ανάκριση) ενδεχομένως να σχηματιστεί δικογραφία και για τους πελάτες, δηλαδή τους πολίτες που με πολύ χαμηλό αντίτιμο «απολάμβαναν» υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)