Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

 Αστυνομικοί (φωτογραφία αρχείου)

 

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττική για την σύλληψη εκτελεστών που συμμετείχαν στις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και την απόπειρα Μαυρόπουλου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της μαφίας και τις προσπάθειες της Αστυνομίας να βάλει «φρένο» στον κύκλο του αίματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την σύλληψη εκτελεστών που συμμετείχαν στις δολοφονίες Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, Ρουμπέτη και του κουνιάδου του στον Κορυδαλλό, στην απόπειρα Μαυρόπουλου στην Πιερία και στην εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου Σκαφτούρου.

Για τις υποθέσεις αυτές σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη στην σύλληψη δύο ατόμων που συμμετείχαν ενεργά στις αιματηρές επιθέσεις και πρόκειται για ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ακόμη, αναζητούνται δύο άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και κατ’ επέκταση έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Γιάννης Σκαφτούρος: Η δολοφονία του “θείου Τζο” της Greek Mafia

“Κεφάλι” της παλιάς ηγετικής ομάδας της διαβόητης “Greek Mafia” και ένας από τους τελευταίους “παλιούς” θεωρείτο ο “Θείος Τζο”, κατά κόσμον Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2022 έπεσε νεκρός στο πατρικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια από πυρά αγνώστων.

Οι δράστες φαίνεται είχαν καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του και είχαν παρακολουθήσει προσεκτικά τον χώρο της επίθεσης, ενώ πιθανόν γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα θα έλειπε η ένοπλη φρουρά του “Θείου Τζο” από το πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας και πως είχαν εντολή να μεταβούν εκεί αργότερα το απόγευμα.

Το όνομά του “Θείου Τζο” είχε φιγουράρει σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες της εγχώριας μαφίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Με το βιογραφικό του να είναι ιδιαίτερα “βαρύ” και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Βασίλης Ρουμπέτης: Η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Επεισόδιο με πυροβολισμούς διαδραματίστηκε τον Ιούνιο στον Κορυδαλλό, επί της οδού Σοφίας Βέμπο, όταν άγνωστοι “γάζωσαν” και σκότωσαν με καλάσνικοφ δύο άνδρες.

Οι δράστες πέρασαν με ένα μαύρο τζιπ και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον δύο ανδρών, οι οποίοι βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα, μπροστά από πολυκατοικία.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός και ως «Ράμπο» σκοτώθηκε ακαριαία και εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες. Ο δεύτερος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο οι δράστες τον κυνήγησαν και του έδωσαν τη χαριστική βολή σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο «Ράμπο» όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)