Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Παρά τα φροντιστήρια το… ταμείο είναι μείον

 Παρά τα φροντιστήρια το… ταμείο είναι μείον - Πόσοι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν για τα ομόφυλα ζευγάρια

 - Πόσοι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τέλος τα ιδιαίτερα μαθήματα στην Πειραιώς για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεκάδες βουλευτές δεν αλλάζουν γνώμη.

«Ταμείο» επιχειρούν να κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από χθες οπότε και ολοκληρώθηκαν τα διήμερα «φροντιστήρια» στους γαλάζιους βουλευτές για τη χρησιμότητα του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Τα μηνύματα, ωστόσο, είναι αντικρουόμενα, καθώς αρκετοί συμμετείχαν μεν στις συζητήσεις αλλά διατήρησαν τις διαφωνίες τους, ενώ άλλοι – από όσους έχουν μπει στη «διόπτρα» της ΝΔ κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους.

Παρά την εμφανή προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να εκπέμψει το μήνυμα ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ – όπως και στην κοινωνία, αλλάζει – το ενδονεοδημοκρατικό παρασκήνιο «βράζει» με αρκετούς βουλευτές από τους έντονα διαφωνούντες να βρίσκονται σε συνεννοήσεις μεταξύ τους προκειμένου να καταθέσουν πρόταση για βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για το σύμφωνο συμβίωσης, προκειμένου να καλύπτονται νομικά τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεκάδες ήταν οι βουλευτές που έσπευσαν να στείλουν το μήνυμα πως ναι μεν θα συμμετάσχουν αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν την άποψή τους επί του νομοσχεδίου, ενώ τόσο στην προχθεσινή όσο και στη χθεσινή μάζωξη, κάποιοι από τους διαφωνούντες, όπως ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, ο Ευρ. Στυλιανίδης αλλά και αρκετοί άλλοι δεν παρέστησαν.

Η επιχειρηματολογία των… «Οχι»

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Πλεύρης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ανέπτυξε μία σειρά από νομικά επιχειρήματα. Το ίδιο και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Επίσης, η βουλευτής Θωμαΐς Οικονόμου δήλωσε ότι μένει η υιοθεσία των παιδιών με την οποία διαφωνεί, ενώ προβληματισμένη δήλωσε και η κ. Μαριλένα Σουκούλη. Αμετακίνητοι εμφανίστηκαν από την πλευρά τους οι κ. Β. Γιόγιακας, Στρ. Σιμόπουλος κα, ενώ και ο κ. Μ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι παραμένει στην άρνησή του και δεν «αλλάζει άποψη, όπως τα πουκάμισα, που κάνουν άλλοι».

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο, μέσα στον Φεβρουάριο, θα στηρίξουν την κυβερνητική πρωτοβουλία από 90 έως 100 βουλευτές. Διαφορετική είναι η εκτίμηση των βουλευτών που συνομιλούν με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι ανεβάζουν τον αριθμό των βουλευτών που είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν περίπου στους 80.

Οι πλέον ψύχραιμοι εκτιμούν ότι περίπου 50 βουλευτές είτε θα καταψηφίσουν (από 10 έως 20) είτε θα απέχουν. Ωστόσο, πολλοί βουλευτές εξακολουθούν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, γεγονός που δεν επιτρέπει την ασφαλή χαρτογράφηση της κατάστασης στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

2 σχόλια:

  1. Όποιος δεν πάει να καταψηφίσει να πάει να γραφτεί στην λοατκι κυνο βουλευτική ομάδα και να δουλεύει στη Συγγρού εμείς δεν θα τον σιτιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω γνωρίζεις όλες τις πιάτσες, Θάλεια!
      Κάθε πλακάκι πεζοδρομίου και καημός, κάθε φανοστάτης και ανάμνηση!

      Διαγραφή

(3)