Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

 

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Τα αιτήματα των αγροτών είναι αντικείμενο σύσκεψης στο Μαξίμου εν μέσω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, διευρυμένη έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα της Κυριακής (28/1) με κεντρικό θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο τραπέζι τίθενται τα αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις με μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας. Οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, καθώς και ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος.

Συντονιστής της σύσκεψης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Όπως μετέδωσε το iEidiseis, στο συμβολικό κλείσιμο για λίγη ώρα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας προχώρησαν νωρίτερα την Κυριακή οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Κεντρική πλατεία Λάρισας βρέθηκαν από τις 12:00 το μεσημέρι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, καθώς και για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεών τους.

Τα τρακτέρ παραμένουν εκεί για 24 ώρες, μέχρι αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ενώ εντός της ημέρας ομάδες αγροτών θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο.

Αύριο Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)