Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Έδεσσα: Στο Διοικητήριο αγρότες με τα τρακτέρ τους

 

 - Επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας




Στο Διοικητήριο στην Έδεσσας μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο της Αλμωπίας. Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Αντπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή.

Η πρωτοβουλία αυτή των παραγωγών της Αλμωπίας εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκλωσης των κινητοποιήσεών τους μετά και τις ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τα οποία όμως δεν τους ικανοποίησαν. Αύριο οι αγηρότες όλης της χώρας συνεδριάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως τονίζουν, θα αποφασιστεί εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με μπλόκα στις εθνικές οδούς ή εάν θα κατέβουν περίπου 1.000 τρακτέρ στην Αθήνα.

Με την ανακοίνωση των μέτρων από τον πρωθυπουργό στη Βουλή, την Παρασκευή, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν στενέψει για τους αγρότες και συνεπώς, κάθε έξτρα μέτρο είναι αδύνατο.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς, όπως μας είπε το πρωί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας από το μπλόκο των Γιαννιτσών (Πλατανότοπος), Γιώργος Σιδηρόπουλος, την Τρίτη θα συνεδριάσει στη Νίκαια της Λάρισας το συντονιστικό αγώνα των μπλόκων από όλη τη χώρα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.
ΠΗΓΗ  KARATZOBA.COM

2 σχόλια:

  1. Τις κοπριές που πετάγανε κάποτε τις κουβάλησαν μαζί τους ή έκαναν επίδειξη αστικής ευγένειας στον Γιορντάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τούς απέδωσε ψωφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)